Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Celebrity psychiater Bram Bakker linkt naar Zielenknijper.nl op Volkskrant.nl

Datum: 12 december 2013, 21:16 ~ Bron: Volkskrant

Celebrity psychiater Bram Bakker (@drbrambakker), bekend van deelname aan praatprogramma’s als Pauw & Witteman, een column op Volkskrant.nl en zijn kritische houding t.a.v. de gevestigde psychiatrie (mensen die bekend zijn met het uitten van kritiek op de psychiatrie die weten waarom dit moedig is, er zijn hoogleraren die uit hun positie werden verdrukt, zie bijvoorbeeld het verhaal van prof. dr. Loren Mosher en de Nederlandse prof. dr. Flip Treffers), linkte op 13 mei 2013 in zijn column ‘Het wordt bijna abnormaal om geen psychiatrische aandoening te hebben’ naar Zielenknijper.nl.

Bram Bakker linkt naar Zielenknijper.nl

Bram Bakker linkt naar Zielenknijper.nl (link)

De reden dat dit opmerkelijk is, is omdat de psychiatrie op deze website al bijna 7 jaar publiekelijk van oplichterij wordt beschuldigd en dat patiënten worden geadviseerd om zich van psychiatrische behandeling te onttrekken dan wel zich ervan te onthouden. Het is in Nederland strafbaar om mensen met niet deskundige adviezen van noodzakelijk geachte medische behandeling af te houden. Een oprechte arts zou er geen moment over kunnen twijfelen om juridische stappen te nemen wanneer iemand zijn of haar patiënten het advies geeft om zich van de behandeling te onttrekken. Niet enkel in het belang van zijn eer als arts maar te meer in het belang van de kwetsbare groep patiënten om wie het gaat.

Nog nooit heeft een psychiater kenbaar gemaakt het oneens te zijn met de informatie die op deze website wordt geboden. Hoogleraren psychiatrie en psychiaters die ik in de afgelopen 7 jaar heb gesproken zijn vrijwel zonder uitzondering vriendelijk.

Als redacteur van Zielenknijper.nl heb ik verschillende mensen per e-mail geadviseerd om zich van de psychiatrische behandeling te onttrekken, waarbij ik de behandelend psychiater als CC heb bijgevoegd. Als voorbeeld heb ik de Groningse studente Diana (zie deze open brief van 23 april 2013) enkele jaren geleden per e-mail geadviseerd om zich van de behandeling te onttrekken, waarbij ik de behandelend psychiater als CC heb bijgevoegd. De psychiaters kiezen er steevast voor om zich in stilzwijgen te verhullen, wat het bewijs is dat ze zich bewust moeten zijn dat het niet goed is waar ze mee bezig zijn en dat ze, als het er op aan komt, juridisch niet sterk staan.

De volgende e-mail heb ik op 9 september 2009 aan Diana, haar vader en behandelend psychiater verzonden.

Beste Diana,

Ik zou je graag willen helpen maar weet niet goed hoe. De medicijnen maken je chronisch ziek en takelen je lichaam af. Volgens psychiaters zelf verkort antipsychotica het leven met gemiddeld 30 jaar wat in de praktijk waarschijnlijk nog wel iets erger is, en Seroquel is het meest dodelijke medicijn. (zie deze studie: http://www.reuters.com/article/healthNews/idUSTRE56C15Z20090713 )

Ik wil je niet onnodig bang maken maar ik wil je toch wel waarschuwen dat het gebruik van de medicatie die de psychiater je voorschrijft meer kwaad dan goed doet. Van Es is feitelijk een misdadiger die zich verschuilt achter ‘gangbare’ wetenschappelijke fraude.

Als je wil herstellen is het noodzakelijk om te stoppen met de chronisch ziek makende antipsychotische medicijnen, en als dr. Van Es daar iets op te zeggen heeft laat hem dan maar een proces aanspannen tegen mij omdat ik je adviseer om je van de ‘noodzakelijk geachte behandeling’ af te houden wat in Nederland strafbaar is. Je zal zien dat hij dat niet durft, omdat hij weet dat hij schuldig is en dat hetgeen hij doet niet deugt.

Zomaar stoppen met Seroquel is levensgevaarlijk, dus dat moet je vooral niet doen. Het is zeer belangrijk dat je rustig afbouwt onder begeleiding van een arts (bijvoorbeeld een huisarts).

Zoals je weet is Soteria psychotherapie het meest effectief, en ik denk dat het bij jou zeer succesvol zal zijn omdat je buiten de narigheid die mensen als Van Es je aandoen gewoon een leuk en lief mens bent, en met de juiste begeleiding zeker stabiliteit zal kunnen hervinden.

Wellicht kun je nog eens contact opnemen met de onderzoekers bij Soteria, ze zijn geloof ik al heel ver met de start van een Soteria huis en misschien kun je als een van de eerste een behandeling krijgen en bewijzen hoe effectief het is.

Wat je ook doet, houd moed en laat je niet wijs maken dat je ongeneeslijk ziek bent. Dat is namelijk alleen zo in de bijbel van de psychiatrie en niet volgens de wetenschap.

Groet,
Arjan

Ik heb enkele jaren geleden advocaten benaderd en geïnformeerd naar de mogelijkheden voor juridische stappen om de psychiatrie aan te klagen voor oplichterij. Als voorbeeld is er geen bewijs dat de ziekte ADHD in de hersenen van een individueel kind aanwezig is en zijn er veel geleerden (en soms niet de minste hoogleraren) die beweren dat de ziekte niet bestaat en dat er sprake is van bedrog. Het gaat om de hersenen van 150.000 kinderen die behandeld worden, dus de gevolgen van eventueel bedrog zijn ernstig. Volgens de advocaten die ik sprak is het in Nederland echter niet mogelijk om een medisch specialisme aan te klagen, enkel het Openbaar Ministerie zou dat kunnen doen. Het is volgens de advocaten enkel mogelijk om individuele psychiaters aan te klagen voor veroorzaakte schade.

Door (als leek) individuele patiënten te adviseren zich van de behandeling te onttrekken en de behandelend psychiater als CC bij te voegen, was het alsnog mogelijk om psychiaters voor blok te zetten en te bewijzen dat ze zich bewust zijn dat het niet goed is waar ze mee bezig zijn, of indien ze dat niet zouden weten dan zou alsnog een juridisch proces volgen.

Inmiddels is het duidelijk dat een reactie van de psychiatrie uitblijft. Ze lijken ervoor te kiezen om te doen alsof er niets is gebeurd en kritiek te negeren.

De link van psychiater Bram Bakker bevestigt dat de informatie die op deze website wordt geboden in de basis valide is, en dat er binnen psychiatrie-cohorten geen opvatting bestaat dat deze website schuldig kan worden bevonden aan ondeugdelijke informatievoorziening.

Bron: Volkskrant

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Het einde van de psychotherapie Haal je een moederband niet meer in? Metanoia De depressie-epidemie
 

Bijwerkingen antidepressiva verzwegen

Meer dan 1 miljoen Nederlanders slikken antidepressiva. Er is sprake van een depressie epidemie. De middelen blijken verslavend en hebben nare bijwerkingen.
Een fopspeen (actieve placebo) werkt 100% zo effectief. En er is helemaal geen bewijs voor een ziekte in de hersenen.
Daarbij veroorzaken antidepressiva juist meer zelfdodingen en extreem gewelddadig gedrag.
Argos op Radio 1 over antidepressiva

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bron: VPRO/Vara

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net