Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Moraliteit en "de betekenis van het leven"

"Wat is de betekenis van het leven?" is een vraag die velen tot wreedheden heeft gedreven, jegens zichzelf en jegens anderen.

Wanneer moraliteit wordt gereduceerd tot een empirische eigenschap van de sociale wetenschappen, welke theorie zou dan mogelijk het idee kunnen voorkomen dat moraliteit een illusie is?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Britse Psychotherapie Telefoon groot succes voor herstel van depressie en angsten

Datum: 25 november 2009, 12:24 ~ Bron: PsychMinded.co.uk

In het Verenigd Koninkrijk wil de overheid antidepressiva gaan verbieden omdat het onder meer schade veroorzaakt voor het nageslacht (het veroorzaakt DNA schade in het sperma en de foetus), schade veroorzaakt voor het milieu (het kan bijvoorbeeld niet uit het drinkwater verwijderd worden) en omdat het niet beter werkt dan een placebo ter verlichting van depressieve emoties en juist zorgt dat de problemen zoals de kans op zelfmoord – en kosten – escaleren.

Cognitieve Gedrags Therapie, een vorm van psychotherapie, kan je doen herstellen en helpen om je sterker te maken door je problemen te overwinnen, en je weer echt goed te voelen.

Sinds 2006 werden 2.795 mensen via het Doncaster psychologische therapieën programma gedurende 12 maanden Cognitieve Gedrags Therapie (psychotherapie) geboden, voornamelijk via de telefoon.

De resultaten zijn bewonderenswaardig: 76% van de mensen met een gemiddelde tot zware depressie en 74% van de mensen met angsten, is volledig hersteld (zonder psychiatrische behandeling of medicijnen), via de telefoon!

Psychotherapie telefoon

De studie is gepubliceerd in de Britisch Journal of Clinical Psychology.

De meeste mensen kregen behandeling door pas-afgestudeerden of werknemers uit de lokale gemeenschap, die een “be-spoke” training voor herstel hebben gekregen.

De gemiddelde duur van de totale behandeling was maar 2 uur en 45 minuten. Maar sommige mensen, die in het verleden reeds psychiatrische behandeling hadden ondergaan, het ziekte-inzicht hadden aangeleerd en antidepressiva gebruikten of hadden gebruikt, kregen “hoge-intensiteit” behandeling om ze alsnog te kunnen laten herstellen van de problemen.

De overheid gaat het psychologische programma nu uitbreiden naar 115 lokaties in het Verenigd Koninkrijk.

De National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE) heeft Cognitieve Gedrags Therapie aanbevolen als eerstelijns behandeling voor depressie en angst, maar experts stellen dat ook andere vormen van psychotherapie net zo effectief kunnen zijn als CGT.

Hoogleraar David Richards van de Universiteit van Exeter, die hielp in het onderzoek, zegt:

Ondanks dat het belangrijk is om de lange termijn resultaten van de behandeling te onderzoeken, tonen onze resultaten aan dat dit een effectieve manier is om van depressie en angsten te herstellen.

Psychiatrie is geen effectieve manier, en dat is waarom de Britse overheid heeft besloten om 250 miljoen Britste pond te investeren om meer dan 10.000 psychotherapeuten te trainen, om het straks van de huidige psychiaters over te nemen.

Bron: PsychMinded.co.uk

Zie ook: Verenigd Koninkrijk: “Vergeet pillen, psychotherapie is de toekomst!”

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

De depressie-epidemie Het einde van de psychotherapie Uw brein als medicijn Met gezond verstand
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!