Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiΓ«le publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Britse moeder: Discipline en opvoeding werkt veel beter dan ADHD-pillen

Datum: 12 december 2010, 21:10 ~ Bron: HLN.be

Opvoeding ipv. volproppen met medicijnen “Ik geef mijn 14-jarige zoon Jake niet langer medicijnen voor zijn gedragsproblemen. Sinds ik gewoon traditionele discipline toepas, gaat het veel beter met hem” vertelt de Britse Yvonne Dixon.

Medicijn

De 14-jarige Jake heeft de diagnose ADHD gekregen, ook wel aandachtstekortstoornis genoemd. Hij kan zich moeilijk concentreren, is soms hyperactief en impulsief. Zijn diagnose werd gesteld toen hij 4 jaar oud was. Psychiaters hadden Yvonne verteld dat Jake naar een speciale school zou moeten gaan en voor de rest van zijn leven hulp nodig zou hebben. Hij kreeg eerst een ander verwant medicijn, daarna schakelde de psychiater over op Ritalin.

Zombie

Dit medicijn is de meest gebruikte behandeling voor ADHD gedrag bij jongeren, het helpt ze rustig te maken. Maar zijn moeder ontdekte dat Jake ongelukkig, passief en teruggetrokken werd door dit medicijn. Hij leek op het randje van een depressie te staan. Yvonne:

“Mijn zoon was net een zombie toen hij dit medicijn nam. Er zat bijna geen leven meer in hem. Hij was wel stil en rustig in de klas, maar hij leerde niets bij. Ritalin wordt gebruikt om kinderen rustig te houden in overvolle klassen, het is een schande. Ja, ik weet dat Jake geen gewone jongen is. Toen hij klein was, liep hij in de crΓ¨che altijd druk te doen en plaagde en deed hij de andere kinderen pijn. Daarom bond het personeel hem er vast aan zijn stoel om hem kalm te krijgen. Maar nu weet ik dat hem volstoppen met pillen geen oplossing is.”

Toegeven

Toen hij 8 was, stopte ze met de behandeling. Dankzij de nieuwe aanpak van Yvonne is hij een slimme tiener die naar een gewone school gaat en geleerd heeft niet meer impulsief te reageren.

“Nadat ik ermee stopte, probeerde ik andere dingen uit, als een speciaal dieet zonder bewaarmiddelen met veel visolie, maar niets hielp. Mijn laatste redmiddel was gewone discipline en dat hielp wel. Ik gaf vroeger altijd toe, omdat het zo’n doorzetter is. Ik liet hem dan maar doen, in plaats van in te grijpen”, vertelt Yvonne.

Routine

“Maar nu leeft hij volgens een vaste routine, hij staat elke morgen op het zelfde uur op. Dan moet hij zijn kamer opruimen en zijn ontbijt klaarzetten. Daarbij zijn manieren belangrijk, hij moet oogcontact maken en antwoorden op mijn vragen. Als hij van school komt, krijgt hij meteen een snack en een tas thee, daarna gaat hij op zijn kamer zijn huiswerk maken. Hij gaat steeds op hetzelfde uur slapen. We werken met een beloningssysteem. Als hij te laat is of hij doet druk, mag hij niet op de computer. Zo heeft hij geleerd zijn gedrag te controleren”, voegt Yvonne toe. “Sinds ik dit toepas, merk ik een grote verandering op. Het ging natuurlijk niet meteen, maar geleidelijk merkte ik wel een verbetering in zijn gedrag op.”

Geen wondermiddel

“Ook in de klas troffen we maatregelen. Hij houdt bijvoorbeeld een kaartje omhoog wanneer hij voelt dat het hem te veel wordt en hij zijn concentratie verliest. Dan mag hij van de leerkracht naar buiten tot hij gekalmeerd is. Het klinkt simpel, maar het is een lang en traag proces geweest. We hebben veel tegenslagen gekend, want als hij niet onmiddellijk krijgt wat hij wil, raakt hij gefrustreerd. Maar hij weet nu dat ik voet bij stuk houd. Ik stel grenzen en gebruik discipline, dat doet wonderen met zijn gedrag. Mijn aanpak is geen wondermiddel dat meteen werkt, het kan zelfs jaren duren. Maar het heeft Jake echt veranderd”, aldus Yvonne. (ep)

Bron: HLN.be

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Ziek van Angst Afscheid van autisme en ADHD Het einde van de psychotherapie ADHD-medicatie
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek β€œHoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!