Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Boekbespreking: ‘Het Spirituele Brein, Bewijzen voor het Bestaan van de Ziel’

Datum: 21 september 2008, 11:35 ~ Bron: Schamper

Het Spirituele Brein, Bewijzen voor het Bestaan van de Ziel’ Van een werk over neurowetenschap zou je verwachten dat het ontoegankelijk en versuffend is. In ‘Het Spirituele Brein, Bewijzen voor het Bestaan van de Ziel’ (online te bestellen) slagen neurowetenschapper Mario Beauregard en wetenschapsjournalist Denyse O’Leary er nochtans in hun onderzoek boeiend en illustratief uit te leggen.

In zijn inleiding beschrijft Beauregard meteen zijn persoonlijke drijfveer en tegelijk de basis van dit boek: een wederwoord bieden aan zijn materialistische collega-neurowetenschappers en psychiaters. Zij beweren dat het onderscheid dat mensen dagelijks maken tussen hun geest en hersenen, niet onderbouwd is en dat de geest een illusie is veroorzaakt door vaststaande processen in de hersenen. Na al die tijd is het bovendien nog steeds wachten op de eerste aannemelijke theorie uit hun kamp die bijna-doodervaringen en andere mysterieuze gebeurtenissen kan verklaren. En laat deze twee bovenstaande stellingen nu net de stokpaardjes van Beauregard zijn.

“Omdat je nu eenmaal niet kan ontkennen dat sommigen bovennatuurlijke dingen meemaken, willen we een wetenschappelijk gefundeerde neurowetenschappelijke benadering presenteren om religieuze, spirituele en mystieke ervaringen beter te begrijpen.”

Nu, die wetenschappelijke fundering valt te betwisten. Beauregard genoot, ondanks zijn non-materialistische inslag, een traditionele opleiding en ook O’Leary sprokkelde genoeg ervaring bijeen om niet door de mand te vallen. Toch twijfel je tijdens het lezen of je niet bij de zoveelste kwakzalver bent aanbeland. In hoofdstuk zes krijg je bijvoorbeeld zoveel verhalen over bijna-doodervaringen onder je neus geschoven, dat je je even in een nieuw programma van Ingeborg waant. En wanneer er geopperd wordt dat je door het opzetten van een speciale helm in contact komt te staan met God, is het hek helemaal van de dam.

Alle gekheid op een stokje: als niet-wetenschapper deerde de (non-)wetenschappelijkheid me niet. Het boek blijft een leuke afwisseling van theoretische stukken en persoonlijke verhalen, en is bovendien zeer vlot neergepend. Ook bevorderend voor het leesplezier: elke voor een leek onbegrijpelijke term wordt in de tekst zelf én in het register achteraan uitgelegd. Gedaan met naar achteren te flippen dus. Wat mij betreft een aanrader voor wie zich interesseert in de thematiek en eens een luchtig wetenschappelijk werk onder handen wil nemen. Materialistische neuro-wetenschappers, psychiaters, sceptici en andere flat-earthers, jullie zijn gewaarschuwd!

Bron: Schamper, studentenblad van de Universiteit Gent

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Het Spirituele Brein Uw brein als medicijn Psychiaters te koop? De depressie-epidemie
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net