Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: De psychiatrie houdt zich al 7 jaar stil

“Gevangen, zonder schuld” – Psychiaters beroven onschuldig meisje van leven

Datum: 30 mei 2009, 10:54 ~ Bron: Kliknieuws Oss

HEESCH – ‘Overbezorgd, straf zonder schuld’. Dat is de titel van het boek dat vader Gideon uit Heesch heeft geschreven voor zijn dochter. Het is een roep, rechtstreeks uit het vaderhart, om aandacht te vragen voor de achthonderd tot duizend kinderen in de leeftijd van 14 tot 21 jaar, met problemen in de opvoeding of gedrag en die jaarlijks op basis van het advies van een psychiater in gevangenissen worden opgesloten. Zijn zestienjarige dochter Elize is één van die kinderen.

Auteur van het boek "Gevangen, zonder schuld"

De Justitiële inrichting Den Heij-Acker, waar Elize verbleef

Terwijl hij zijn verhaal vertelt, moet hij soms vechten tegen de emoties. Het is ook niet niks als je dochter 33 weken in de gevangenis heeft gezeten en momenteel in een opvang verblijft, waar de eerste zes weken nauwelijks contact toegestaan is.

”Ik heb doodsangsten uitgestaan toen ze in de gevangenis verbleef. Ze zat daar tussen echte criminelen, ééntje had zelfs een moord op zijn geweten.”

Hoe heeft het zover kunnen komen? Gideon:

”Haar moeder en ik zijn gescheiden toen Elize en haar broer 4 en 6 jaar waren. We hebben altijd het belang van de kinderen voorop gesteld, zodat zij er zo min mogelijk last van hadden. Met onze zoon gaat het goed, hij woont bij mij, maar met Elize, die bij haar moeder woonde, ging het minder goed.”

Hij vervolgt:

”Ze ging niet meer graag naar school, at slecht en er gebeurde van alles, het liep thuis nogal uit de hand. Na een psychiatrisch onderzoek werd gezegd dat ze een KOPP-kind is, een kind met een ouder, in dit geval haar moeder, met psychiatrische problemen. Haar loyaliteitsproblemen werden steeds groter, ze voelde zich verantwoordelijk voor haar moeder.”

KOPP-kinderen kunnen volgens Gideon heel goed via ambulante hulpverlening behandeld worden.

Jeugdgevangenis

Maar het liep totaal anders.

”Zonder haar moeder nu zwart te maken, meende zij bijvoorbeeld dat Elize onder invloed van loverboys was. Tijdens een vakantie in het buitenland kreeg ik te horen dat Elize bij haar moeder weg was en dat ze ergens veilig in een crisisopvang was ondergebracht. Wij hoefden niet speciaal eerder naar huis te komen. Weer terug in Heesch bleek ze in de Justitiële Jeugdinrichting Den Hey-Acker te zitten, een jeugdgevangenis! Waar ze net zo behandeld werd als de zwaarste criminelen. We mochten haar maar één keer per week één uur bezoeken. Dan zie je zo’n naargeestig gebouw, met tralies ervoor! Vreselijk! Je hart breekt. Ze heeft hier 33 weken gezeten. Haar zestiende verjaardag moest ze in gevangenschap vieren.” Verzuchtend: ”En ze heeft helemaal niets gedaan, wat is dit voor een maatschappij?”

Gideons leven staat alleen maar in het teken van de vrijlating van zijn dochter. Hij heeft een boek uitgebracht over haar situatie, waarin hij alles, vanaf het begin tot een paar weken terug, haarfijn beschrijft.

”Ik hoop uit de grond van mijn hart dat dit boek iedereen wakker schudt, dat kinderen die heel goed ambulante hulp kunnen krijgen, niet vastgezet moeten worden omdat er bij de ambulante hulpverlening geen plaats vrij is.

Het boek is te koop via www.overbezorgd.nl en bij Bruna.

Bron: Kliknieuws Oss

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Psychiaters te koop? Morgen ben ik een leeuw Afscheid van autisme en ADHD Collision
 

Bijwerkingen antidepressiva verzwegen

Meer dan 1 miljoen Nederlanders slikken antidepressiva. Er is sprake van een depressie epidemie. De middelen blijken verslavend en hebben nare bijwerkingen.
Een fopspeen (actieve placebo) werkt 100% zo effectief. En er is helemaal geen bewijs voor een ziekte in de hersenen.
Daarbij veroorzaken antidepressiva juist meer zelfdodingen en extreem gewelddadig gedrag.
Argos op Radio 1 over antidepressiva

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bron: VPRO/Vara

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!