Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Dr. Bram Bakker: Verhaal moeder over GGz-behandeling en ECT-dreiging dochter bezorgt kippenvel

Datum: 15 oktober 2013, 15:14 ~ Bron: Volkskrant

Het volgende artikel is een Volkskrant-column van de bekende psychiater Bram Bakker als reactie op een initiatief van een moeder: Noodkreet voor mijn dochter (noodkreetvoormijndochter.wordpress.com)

Vorige week kreeg psychiater Bram Bakker een email van de moeder van een jonge vrouw, die in maart 2011 op een gesloten psychiatrische afdeling werd opgenomen vanwege een psychose.

‘Mijn oudste zoon is bijna even oud als dit meisje, en het idee dat hem zoiets zou kunnen overkomen, bezorgt mij kippenvel.’

Heel regelmatig krijg ik mails of brieven van mensen die hun onvrede willen uiten over de behandeling die ze hebben gehad bij een collega of in een GGZ-instelling. Meestal gaat het niet om verhalen die grote complotten of structurele misstanden vertellen. Daarmee is natuurlijk niet gezegd dat je als individuele patiënt geen vervelende dingen kan meemaken. ‘Waar gehakt wordt vallen spaanders’ en zeker ook in de geneeskunde.

Soms heeft iemand een verhaal dat je niet kunt loslaten, omdat het domweg onverdraaglijk is om er niets mee te doen. Vorige week kreeg ik een email van de moeder van een jonge vrouw, die in maart 2011 op een gesloten psychiatrische afdeling werd opgenomen vanwege een psychose. Sindsdien is ze opgenomen, op verschillende afdelingen, en als we de moeder mogen geloven (en waarom zouden we dat niet doen?) onder niet echt prettige omstandigheden. De dochter is inmiddels met zes verschillende antipsychotica behandeld, omdat ze zou lijden aan schizofrenie. De behandelende artsen overwegen nu ECT, elektroshockbehandeling, en dit mag onder dwang gebeuren als de situatie ernstig genoeg is. Toestemming van de patiënt en/of een familielid is dan niet vereist.

Hersenbehandeling enige optie

Moeder heeft echter het gevoel dat er iets heel anders aan de hand is: haar dochter werd ziek toen ze na achttien jaar voor het eerst zuivel en suiker ging gebruiken. En nu wil moeder graag dat hier onderzoek naar wordt gedaan, maar ze krijgt geen medewerking van de artsen. Wie haar verhaal wil lezen kan het vinden op www.noodkreetvoormijndochter.wordpress.com

Het grote probleem is nu dat iedereen die het verhaal hoort van mening is dat het een verschrikkelijke situatie is, maar dat er vooralsnog niemand in staat lijkt te zijn (of wil zijn) om hier iets aan te veranderen. Net als ik, want ook ik berichtte haar dat ik niet veel voor haar dochter kan betekenen. En dat zit me nu dus al dagen niet lekker. Mijn oudste zoon is bijna even oud als dit meisje, en het idee dat hem zoiets zou kunnen overkomen, bezorgt mij kippenvel. De keus die je vervolgens moet maken is die tussen verdringen, of misschien toch iets doen. Verdringen lukte niet, en daarom dit stukje…

GGz incidenten verborgen voor publiek

Willen wij met elkaar een gezondheidszorg die zo anoniem is geworden dat dit soort situaties kunnen bestaan, zonder dat er ingegrepen wordt? Heeft er iemand een idee hoe vaak zich dit soort drama’s afspeelt, en wat dat doet met betrokkenen?

Zie ook:

Het kan toch niet zo zijn dat men zich opwindt over een triatleet die in een filmpje om donoren te werven vlak voor een trein langs suist, omdat het traumatisch zou zijn voor machinisten? Dat was afgelopen zondag groot in het nieuws, tot en met een formele reactie van de minister aan toe… Natuurlijk, het zijn appels en peren, maar soms kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat de prioriteiten niet goed gekozen worden.

Daarom bij dezen een oproep: reageer op de website die de moeder van het meisje in elkaar heeft gezet. Toon je betrokken en geef die vrouw het gevoel dat er aandacht voor de situatie van haar dochter is. Dat kunnen we toch wel doen met elkaar?

Disclaimer: zowel moeder als dochter ken ik niet persoonlijk, en ook weet ik niet waar ze is opgenomen en wie haar behandelaren zijn. Dat doet er ook niet toe, want er liggen vast geen kwade bedoelingen aan deze situatie ten grondslag. Maar er moet wel wat gebeuren.

Bron: Volkskrant

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 
  • Ik heb in 2003 aangiftes bij politie gedaan die ze niet in behandeling willen nemen omdat de waarheid het algemene belang niet dient. En meteen stond daar de GGz om mij via RM gevangen te laten zetten en ECT mishandelingen te moeten ondergaan om mijn geheugen te wissen. Dit gevangen zetten in GGz is nog niet gelukt omdat ik media aandacht had. Ja had want politie gaat nu al mijn site’s sluiten en van zoekmachines halen. En weer zal de Ggz in opdracht van politie RM aanvragen om ECT toe te gaan passen.

  • Hanneke

    Inmiddels is er eindelijk onderzoek gedaan naar gevoeligheid voor gluten en zuivel. Wat blijkt, Joana verteert deze stoffen niet goed waardoor er zogeheten ‘exorfinen’ in haar bloed terecht komen. Deze exorfinen kunnen hallucinaties veroorzaken. Joana is nu gebaat bij een aangepast dieet, echter tot nog toe wordt dat niet geboden door de kliniek.

  • Von

    Ook ik zie dat er steeds meer kinderen gevoelig zijn voor voedingsmiddelen en agressieve samenleving (school). Er zijn ook stoffen die ontbreken waardoor kinderen zich (dood)ziek kunnen voelen. Denk ook aan kinderen die symptonen vertonen van blauwe plekken of slaperig zijn, geen lust, weinig interesse enz. Ook deze kinderen worden doorgestuurd naar ondeskundigen voornamelijk de GGz of kinderartsen die een vriendschapsband hebben met BJZ en de DSM met helaas een gang naar een diepere dal zonder medische analyses en diagnoses. Een maatschappelijk werker op school (ja, op school!) vertelde doodleuk dat mijn dochter ook autisme zou hebben omdat zijn zoon dat ook had. Als ik niet op mijn strepen had gestaan dan was mijn dochter nu autist door die oelewapper …sorry.

  • Antje

    Als artsen in hun opleiding ook wat meer zouden geschoold in voedingsleer en dietiek zou dit allemaal niet nodig zijn.

Mogelijk interessante boeken

Haal je een moederband niet meer in? Morgen ben ik een leeuw De duisternis voorbij Met gezond verstand
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net