Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Moraliteit en "de betekenis van het leven"

"Wat is de betekenis van het leven?" is een vraag die velen tot wreedheden heeft gedreven, jegens zichzelf en jegens anderen.

Wanneer moraliteit wordt gereduceerd tot een empirische eigenschap van de sociale wetenschappen, welke theorie zou dan mogelijk het idee kunnen voorkomen dat moraliteit een illusie is?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Beroemdheden leren jeugd over de psychiatrie

Datum: 7 september 2008, 12:14

Veel Britse tieners hebben toegegeven dat het meeste dat ze weten over de geestelijke gezondheidszorg en psychiatrie uit verhalen van celebrities en hollywood films komt.

Nieuw onderzoek toont aan dat jonge mensen in het Verenigd Koninkrijk erg achtergsteld zijn over het onderwerp, meer dan 50% van alle 12 tot 18 jarigen kan geen enkele psychiatrische conditie benoemen.

Sandra Bullock in Premonition (2007)

http://video.google.com/videoplay?docid=-1533433913153964092

Een preview uit de film Premonition (2007). In de film is de moeder (Sandra Bullock) onschuldig en niet “gek”. Je kunt goed zien dat er helemaal geen wetenschappelijke basis aan een psychiatrische opname ten grondslag ligt. De ouders, in dit geval de moeder van Sandra, hoeft alleen maar heel erg ongerust te doen en een psychiater moet iemand willen laten opnemen. Er is als patiënt/gedupeerde niets wat je er tegen kunt doen, je bent machteloos. Je hebt geen recht meer op spreken en dan kan een psychiater, omdat je misschien erg boos en bang bent, onder dwang “medicijnen” injecteren, gewoon zo maar, zonder wetenschappelijke basis.

Great Ormond Street Hospital voor kinderen denkt dat scholen te weinig doen om de kinderen te leren over psychiatrische ziektes.

Psychiaters zeggen dat de bevindingen een verklaring kunnen geven voor de veronderstelling dat veel kinderen die een stoornis hebben zich nog niet bij een arts hebben gemeld voor behandeling.

Bron: Belfast Telegraph (mirror)

 

Mogelijk interessante boeken

Wie is van hout ... Morgen ben ik een leeuw Afwijkend En Toch Zo Gewoon Metanoia
 

Psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd

In deze uitzending van VARA/VPRO Argos worden psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd. Antidepressiva van het type SSRI blijken de kans op zelfmoord bij kinderen te verdubbelen. Maar de bewuste psychiatrische onderzoekers trachten het publiek het tegenovergestelde wijs te maken met gehaaide misleiding. In deze reportage vallen ze door de mand.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family