Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Autistische jongen in waarde gelaten door moeder blijkt genie (IQ 170)

Datum: 10 december 2013, 20:40 ~ Bron: TEDxTeen

Kristine Barnett (@SparkByBarnett) ontdekte dat haar peuter Jacob, die door psychiaters werd gediagnosticeerd met de omstreden diagnose autisme, gefascineerd leek te zijn door patronen.

De psychiaters vertelde de moeder dat hij vanwege zijn ziekte waarschijnlijk nooit zijn eigen veters zou kunnen strikken. In plaats van mee te gaan in de visie van de psychiatrie liet de moeder haar zoon helemaal zichzelf zijn en richtte ze zich niet op de lijst met dingen die hij niet zou kunnen doen, maar op zijn unieke kwaliteiten.

Bij mensen die de diagnose autisme krijgen is vaak niets aantoonbaar mis met de hersenen, zij benutten de hersenen gewoon anders, wat tot onvoorstelbare prestaties kan leiden zoals zichtbaar is geworden bij wonderkinderen als Stephen Wiltshire.

Bron: Mirror

In het begin ging de moeder mee met de visie van de psychiatrie. Jacob volgde jarenlang speciaal onderwijs dat niet aansloot op wat hij nodig had. De jongen keerde verder in zichzelf en weigerde met mensen te praten. In zijn vrije tijd maakte Jacob uitgebreide kaarten op de grond met wattenstaafjes. Het waren kaarten van plaatsen die hij met zijn ouders had bezocht en hij herinnerde zich nog iedere straat.

Tijdens een bezoek aan een planetarium bleek de destijds 3,5 jaar oude Jacob gecompliceerde theorieën over de natuurkunde en de beweging van planeten te begrijpen. Kristine besloot haar zoon toen thuisonderwijs te geven.

Inmiddels is Jacob 14 jaar en experts hebben vastgesteld dat het wonderkind uit de staat Indiana in Amerika een hoger IQ heeft dan Albert Einstein (170) en zij voorspellen dat hij hard op weg is om een Nobelprijs te winnen.

In de onderstaande TED talk voor tieners (TEDxTeen) presenteert hij zijn theorie dat hij zelf geen genie is, maar dat ieder kind tot unieke uitzonderlijke capaciteiten kan komen door een andere manier van denken, dat kan worden bereikt door een andere manier van opvoeding en lesgeven op scholen.

Vergeet wat je weet

De wijsheid van niet weten

YouTube voorvertoningsafbeelding

Bron: TEDxTeen

In een recente National Geographic reportage over de eerste vrouwelijke schaakgrootmeester ter wereld, de Hongaars-Amerikaanse Susan Polgar, presenteerde zij en haar vader eveneens de theorie dat ieder kind het grootste genie ter wereld kan worden door goede opvoeding. De hersenen hebben een ongekend aanpassingspotentieel, het gaat om de wil om de capaciteiten van de hersenen te doen ontwikkelen en benutten, en in theorie is het onmogelijk dat die wil ontstaat uit iets dat er al is (bijvoorbeeld de hersenen zelf, of toevallige chemie). Een genie (of topsporter) wordt je niet alleen door gunstige omstandigheden, maar vooral ook door de wil om de (soms nog onvoorzienbare) capaciteiten te doen ontstaan en benutten. (creativiteit)

National Geographic Channel: “My Brilliant Brain”

Bezig met laden video…

Klik op het vierkantje voor volledig scherm weergave.

In de volgende video vertelt de moeder over haar ervaring en manier van opvoeden in een BBC interview.

YouTube voorvertoningsafbeelding

Bijbel van de psychiatrie

Met de nieuwe bijbel van de psychiatrie (DSM-5) op komst zal het diagnose spectrum van autisme verder worden uitgebreid zodat miljoenen extra kinderen te maken krijgen met het stigmatiserende etiket autisme. Hopelijk leiden ervaringen van eigenzinnige moeders als Kristine Barnett ertoe dat ouders die dat willen, inzien dat er ook een andere weg is dan de geloofsbelijdenis van een ziekte-religie.

Bron: Niburu.nl

Twitter account van Kristine Barnett:

Boek

In het boek The Spark: A Mother’s Story of Nurturing Genius vertelt de moeder over haar ervaring met het opvoeden van een genie. Te koop via o.a. boekhandel Van Stockum en De Slegte.

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 
 • C Kane

  omringd door idioten is elke heldere geest gedwongen om zich af te sluiten, kan nog goed herinneren wat voor gekkenhuis middelbare school was, tegenwoordig is het zo dat het sleutel in het overleven in Nederlandse urban regio’s ligt in het afstompen van je zintuigen, dus dommer worden.
  kan me nog herinneren van jaartje of twee terug, een kennis vertelde over de dochter van zijn zwager, die destijds op school als autistisch werd gekeurd en speciale onderwijs zou moeten volgen. Het geluk wilde dat zijn zwager destijds goed verdiende met zijn zaak en zijn gezin kon laten verhuizen, weg uit de allochtonenbuurt en de zwarte school. Dat kind is nu dokter in opleiding bij de academische ziekenhuis Erasmus.

 • Ben Luberti

  Autisme is een talent waar een groot deel van de mensheid geen raad meer mee weet. 🙁

 • san

  Was een kind in thuis scholing krijgen hier ook maar een vrije keuze, dan had ik deze stap allang genomen, nee Nederland houd zich liever vast aan “onder”wijs, dus dom houden met technieken uit het jaar 1800…. je ziet je kind gewoon verdrinken onder alle druk en machteloos mag je toekijken….tijd voor een vette brief naar de gemeente, ik klim in de pen, het is genoeg geweest.

  Respect voor deze moeder! Tijd voor verandering…….

 • D W

  Mijn kind die volgens de psychiater niet verder dan een zmlk school zou komen zit inmiddels in de brugklas HAVO en doet die lachend ………..zijn droom is astronoom worden ………ik geloof erin :)))

 • Spikkeltje

  Op het juiste moment het juiste artikel :), Wij weten dat onze zoon wel licht autistische trekje heeft, school raad ons nu aan om verder onderzoek te laten doen, met de woorden van de mentor: ja dan krijg je dus wel een rugzakje mee, maar dat is dan wel positief! maar dat met “het rugzakje”zit ons dus helemaal niet lekker: een stempel die je voor de rest van je leven bij wijze van spreken op krijgt gedrukt! Iemand heeft al een beeld van je voordat je de kans krijgt om er te zijn…wij zien dus ook af van verder onderzoek, want wij zijn er zeker van dat het goedkomt, want aan zijn verstand zit het dus niet.

 • Ervaringsdeskundige

  Het verhaal klopt niet. Er staat ‘hij volgde jarenlang speciaal onderwijs’ en even later dat hij 3,5 jaar oud was toen zijn moeder besloot hem thuisonderwijs te geven.

  De diagnose autisme kan overigens juist betekenen dat er aandacht aan je speciale talenten geschonker wordt ipv dat je als ‘mainstream’ wordt behandeld.

 • spikkeltje

  Hmmm, maar niemand is echt mainstream , toch?

 • D W

  Dat rugzakje is geen stempel maar wat het kind/school krijgt voor speciale zorg. Zodra de termijn voor dat zakje verlopen is en er word niets meer aangevraagd is de wat u noemt”stempel”uitgewist . Mijn kind zit regulier met rugzakje (lagere school speciaal onderwijs ) ,doet gewoon de HAVO als autist

 • N.Verder

  Niet opgeven. Velen tonen initiatief. Zo ook mijn zoon. Hij zet gewoon een eigen school op met natuurmonumenten. http://www.stichtingnverder.nl en hij is 13. Ook hem willen ze naar speciaal onderwijs doen. Ze zijn gek! Hij is gewoon slimmer dan al die lui bij elkaar. Luister naar je kind en volg het.
  In mijn zoektocht ben ik onderstaande ook tegengekomen.
  Kijk ook eens bij http://www.novilo.nl en http://www.ivio.nl (iviod@school) allemaal mogelijkheden die aansluiten bij de leerplichtwet en een uitweg bieden. Succes!!!! Geef niet op. Er zijn schoolartsen die het gaan zien en ouders ondersteunen. Er zijn artsen die boeken gaan voorschrijven ipv medicijnen. Geef niet op, geef je kind niet uit handen. volg je hart. Al zie je een paar jaar af. Ik praat uit ervaring en wij komen dichter bij de oplossing. Na weken thuis zitten, veel het bos in en zelf leren. En vooral ons gevoel volgen. Beter thuishouden dan laten verdrinken. http://www.hartverwarmendwijs.nl is ook een initiatief dat zich har(t)d maakt voor ander onderwijs.

 • Hij die wil begrijpen.

  Dit is nu net waar het probleem overgaat. U leest niet juist en neemt dit direct als een feit aan. Er staat helemaal niet dat de jongen met 3,5 jaar eigen onderwijs kreeg. Er staat dat hij op 3.5 jarige leeftijd al bepaalde kwaliteiten had. Ja wij worden gevormd door ervaringsdeskundigen. Dat is een probleem en daar gaat dit verhaal over.

 • anoniem

  Beste C Kane, Precies hetzelfde op een school waar veel allochtonen op zitten, zwarte school, zou mijn zoon ook een autisme etiket krijgen en naar speciaal onderwijs. Maar toevallig zijn wij ook van allochtone afkomst en mijn zoon heeft vwo advies!!

 • Petra

  De diagnose autisme krijgen is het probleem niet, wel inderdaad hoe mensen daarmee omgaan. Een beetje jammer dat de laatste paragraaf suggereert dat door de verandering in de DSM meer mensen gestigmatiseerd worden, in plaats van ook te benoemen dat hiermee mensen eindelijk de hulp en begeleiding kunnen krijgen die ze soms nodig hebben. Ik heb jarenlang zonder de diagnose geleefd en kreeg steeds weer te horen dat ik ‘gewoon’ beter mijn best moet doen. De diagnose heeft mij juist geholpen, vooral ook door mijn contact nu met andere autisten.

  Organisaties als Autism Speaks in de VS helpen ervoor te zorgen dat kinderen als last en ‘nu gaan ze nooit meer iets bereiken’ worden gezien, en ik ben blij om te merken dat deze moeder zich daar niets van heeft aangetrokken.

  De diagnose kan een stigma zijn, en daar moeten we tegen vechten. Maar weten dat je autistisch bent is juist een beginpunt om je kracht beter in te kunnen zetten.

 • ex cliënt. agg.

  Bestaat er misschien een mogelijkheid om zonder jullie woorden, te praten en leer om eens de Engelse medische gebrabbel te stoppen. Voer een normaal gesprek zonder de boventoon te voeren, en menselijkheid en geduldig luisteren vinden we aangenamer.

 • ex cliënt. agg.

  Rustig maar. Misschien heeft die mevrouw zich vergist. Dus vergissen in al die jaren is menselijk. Maar zoals ik u hoor wilt u uw gelijk bewijzen en ik dacht even dat ik een kind hoorde drammen. Of bent u nog aan het leren. Feit is dat de vrouw niet kan liegen. Want leugens komen wel naar boven. Ik heb niets op u tegen, maar u moet wel een beetje rustig blijven. Anders kunt u de mensen niet helpen en rustig hun het woord laten doen is heel belangrijk want zich thuis voelen is een groot vertrouwen.

 • ex cliënt. agg.

  Wat zegt u?

 • ex cliënt. agg.

  Zat net te denken wie nou de ervaringsdeskundige is. Want veel cliënten begrijpen en weten meer dan wordt gedacht. Wij beleven de praktijk nu eenmaal. Theorie is niet het beleven maar het lezen en leren wat er staat op papier.

 • ex cliënt. agg.

  Mee eens , ik hoop dat iemand met het talent wel raad weet. Behalve als die in handen van de weters is gevallen en het breken als porselein De weters bedoel ik g…..mee. De massa weters.. Ook ik heb zitten lachen om de wispelturigheid van de psychiater. Blijkbaar vond ze het grappig en moest weer om mij lachen. Maar die onderdanen van haar zijn cliënt van hun eigen gekkigheid en weten niet dat ze van voren of achteren leven, maar 1 wou me al tegeltjes schoon laten maken, vrijwilligerswerk. Oftewel we hebben je niks in tel maar de moderne slavernij rukt op en tegels schoonmaken in een grote keuken. Heb hem eens goed aangekeken en vertelde hem dat ik wel ff bardienst heb gedaan 2 jaar inclusief kassa werk namen op bonnetjes zetten van de mensen die dit hadden besteld en dit erbij moesten en o ja wel doorbakken. Tergelijktijd moest ook koffie thee fris worden geschonken. Heb het regelmatig alleen gedaan maar ze bleven maakt roepen en ik heb gezegd dat ik geen inktvis was. En laat de massa werker zelf ff tegeltjes schoon gaan maken, als hij tijd heeft om op en neer te gaan wegens tijd over. Moet ook een huis schoonmaken. En heb ook nog slijtage aan de rug, maar daar heb ik het niet over met de massa.

 • ex cliënt. agg.

  Volgens mij is het een psyg die de slechtste van de klas was.2 keer zitten gebleven en elke dag op de gang moest staan wegens bewust of onbewust de klas te laten lachen. En heel oplettend zat te luisteren naar de meester of meneer en op zijn pen zat te zuigen en weer onbewust iets had, jawel het inkt stroomde hem bij mond en keel langs. En te horen kreeg, ja ga jij je mond maar eerst spoelen. Zoals ik, want behalve de 2 keer zitten blijven, is dit waar gebeurd. En omdat ik slecht was in handwerken en dat mens met een paar tanden nog, en baardgroei met de benen uitelkaar ook nog eens mij niet mocht terwijl ik mijn uiterste best deed maar niet zo snel. Nou, heb haar ijswater op de stoel gegooid. En dat begint erg te branden. Lekker puh,

 • ex cliënt. agg.

  Ach, net een stumper. Met een zakje op zijn rug en das ook nog positief, is dat niet lief? Ja het is net of ze de toekomst al weten, maar ben blij dat hij het mis heeft .en jullie zijn gezegend met hem. Ben ook blij dat hij goede ouders hebben die van hem houden.

 • ex cliënt. agg.

  Euh, gefeliciteerd, meneer.

 • D W

  Deze meneer is een mevrouw 😉 Maar ik zal je felicitatie aan hem doorgeven

 • ex cliënt. agg.

  Potverdikke ik heb hier met een vechter te maken denk niet al te vaak aan je autisme en je kunt het. Zet alles wat je kracht kan tillen onder de armen en begin met kracht training tegen wat je hebt en laat maar zien dat je er wezen mag.ik heb andere dingen meegemaakt en nog daarbij en daarna, ben ook nog niet verlost maar ik moet vechten anders lopen ze over mij heen.

 • ex cliënt. agg.

  Nou geen leer problemen dus. En trek je niks aan van een postzegel, lach er om. Jullie weten beter.

 • ex cliënt. agg.

  Nee hoor. Dat is niemand.

 • ex cliënt. agg.

  Ja even de realiteit bekijken. Wij de gewone mens maken dingen mee die niet ieder mee maakt. Daar kan iets aan over worden gehouden. Iets waar iemand het leest en ervan leert. Maar de praktijk is veel moeilijker en laten we hopen dat er een beetje goede therapeut is. Niet ieder is sterker dan de ander. Maar ik dank god op mijn blote knieën dat hij mij de kracht geeft om over de minste dingen na ga denken en tot de conclusie kom, wat wil ik, links of rechts de betere optie. En ik wens iedereen uit het diepste van mijn hart ook kracht en overleef.

 • ex cliënt. agg.

  Sorry, maar feliciteer hem, want ik kon de havo niet doen.

 • D W

  Zal ik doen

 • ex cliënt. agg.

  Oke

 • mamaTim

  Hier hetzelfde met oudste zoon. Peuterspeelzaal vond hem erg autistisch en wij moesten in onderzoek met hem. Vorige maand eindelijk door het traject. Ze tellen alleen alle kenmerken op of verdraaien het zo dat alles in het autistisch spectrum valt. Wij ouders zijn enkel gefrustreerder geraakt. Uit iq test blijkt zoontje niet bepaald dom te zijn en kan hij zeer goed beredeneren. Ze hebben nooit gekeken wat hij wel kon, maar enkel gekeken naar wat afwijkt. Hij past nu niet eens in het afvalbak diagnose. Uiteindelijke conclusie. Een zeer intelligent mannetje met autistische kenmerken (sociaal onhandig). Wij zijn in ieder geval trots op hem, gewoon zoals hij is.

 • Zomaar

  Ik ben of beter gezegd was anders dan andere mensen. Op mijn 15e werkte ik bij Akzo in het laboratorium. Op mijn 16e werd ik lid van MENSA omdat mijn IQ 152 was. Daarna ben ik gruwelijk misbruikt. Ik werd gedwongen Chemische en Biologische Oorlogsvoering te studeren. Ooh God, was ik maar dom en onwetend geweest. Ik heb nu een website waar slachtoffers van chemische oorlogsvoering behandeling kunnen vinden. Het ergste is dat mensen via de zwarte markt aan medicijnen moeten komen omdat chemische oorlogsvoering niet erkent wordt in Europa. Ik concentreer me op hoe mensen behandeld kunnen worden tegen chemische verwondingen. Weet dat OPCW niet erkent dat er in Europa chemische oorlogsvoering plaats vindt. Echter ik doe dat wel. Ik vind het zeer ernstig dat je in de psychiatrie om te overleven biologische en chemische oorlogsvoering gestudeerd moet hebben. Ik zal een eenvoudig voorbeeld geven. Als je AcetylCysteine inneemt 1 uur voordat je alcohol drinkt dan zal je bij het leegdrinken van een sixpack vrijwel geen kater krijgen. Dit komt omdat AcetylCysteine een voorloper is van Cysteine waaruit de lever tegengif maakt tegen bijvoorbeeld een Paracetamol overdosis. Alcohol wordt in het lichaam omgezet in AcetylDehyde. Om dat af te breken heb je dus Cysteine nodig.

  Daarnaast heeft AcetylCysteine een hele grote invloed op de psychische gezondheid.

  AcetylCysteine is vrij verkrijgbaar als Bisolvon bij de drogist. De lever maakt er Cysteine van. Dit maakt weer glutathione om bijvoorbeeld gifstoffen af te breken. Raadpleeg de Engelse Wikipedia en Encyclopedieen. Vraag naar AcetylCysteine bij de drogist. Het is een tegengif tegen veel stoffen. Met name Alcohol.

 • Zomaar

  Iedereen die de film Theory of Everything heeft gezien weet dat lichamelijke beperkingen en waarschijnlijk ook geestelijke beperkingen geen belemmeringen hoeven te zijn. Het is helaas zo jammer dat we niet langer in een wereld leven waarin het individu telt.

 • Tijn te Molder

  Punt 1: Kuch, racisme, kuch.
  Punt 2: Een fatsoenlijke school die valt onder het speciaal onderwijs leert kinderen hoe ze om kunnen gaan met en beter profiteren van hun autisme.

 • Tijn te Molder

  Hoe komt iedereen erop dat het speciaal onderwijs iets slechts is?

 • Tijn te Molder

  Ik heb autisme, vorig jaar afegstudeerd van havo speciaal onderwijs. Het domste wat je kan doen is onderzoek en hulp voor je kind ontkennen omdat jij te trots bent om toe te geven.

 • Arjan

  Kritisch zijn t.a.v. ‘hulp’ lijkt me op zijn plaats gezien de ophef rond psychiatrische diagnostiek en de contentieuze ‘medische’ behandeling.

  Is ‘hulp’ de hersenen van het kind behandelen? Is ‘hulp’ het kind vertellen dat het zijn of haar veters nooit zal kunnen strikken?

  Het begint bij de intentie, die moet goed zijn.

  De vraag is niet of hulp nodig is maar of ‘medische’ hulp en de ‘ziektereligie’ van de psychiatrie de juiste hulp is.

 • Margot Keulen

  Waarom perse is een diagnose nodig om rekening te houden met een mens. het openlijk zeggen dat je een psychiatrische etiket hebt, betekent einde succesvolle carriere. Dat sommige mensen toch carriere maken, komt dat ze iets bijzonders/speciaals kunnen. Dat zijn uitzonderingen (anders was het rijtje einstein, newton, plato, Hawkings duidende keren groter!)
  Met zo’n psychiatrisch etiket mag je hoogstens ervaringskeskundig excuus worden, of op de sociale werkplaats snoepjes en wasknijpers in een doosje doen! Niet erg aantrekkelijk als je een mbo 3 niveau of hoger hebt. werk je minder dan 38 uur! dan ben je gratis aan het werken! De enige die profiteert van de subsidie pot zijn de gezonde werkbegeleiders op HBO niveau en de overhead mensen.Vooral de directie en het bestuur heeft er daadwerkelijk iets aan!

 • Margot Keulen

  Is dat you eigen mening? of is die op subtiele wijze geindoctrineerd (gebrainwashed!), door docenten,begleiders van je speciaal onderwijs en je peers!?

 • Margot Keulen

  ‘Het rugzakje’ is een geldbedrag. Om het rugzakje te krijgen, heb je een DSM label nodig. Die blijft altijd in je medisch dossier staan! Die wordt in uitzonderingen misschien aangevuld met recovered! Meestal komen er nog meer labels bij door de tijd!

 • Margot Keulen

  Speciaal wordt hier niet gebruikt voor mensen die boven het maaiveld uitsteken ( superman-vrouw-het), maar voor graan die maar niet wilt ontkiemen (het wordt geassocieerd met gestoord zijn; laag I.q. of gedraggestoord en alle andere beperkingen; mensen die niet of niet goed functioneren) Mensen die alleen met gigantische bergen aan subsidie aan een baan komen en dan de klote klussen mogen doen!

  .

 • Margot Keulen

  Profiteren kan je er alleen van, als je veel talent hebt. Iets goed kunnen is niet hetzelfde als echt talent hebben; als een normale gemiddeld een 7 heeft voor zijn beroepsopleidng en jij op het zelfde niveau een 7,7 + een dsm label. Pakken zei die zonder label. Bij autist denken ze: moeite met sociale contacten; kan dus niet goed samenwerken in een team en met klanten etc.

Mogelijk interessante boeken

Collision Medicijnen 2004-2005 Denken over geneeskunde Morgen ben ik een leeuw
 

Bijwerkingen antidepressiva verzwegen

Meer dan 1 miljoen Nederlanders slikken antidepressiva. Er is sprake van een depressie epidemie. De middelen blijken verslavend en hebben nare bijwerkingen.
Een fopspeen (actieve placebo) werkt 100% zo effectief. En er is helemaal geen bewijs voor een ziekte in de hersenen.
Daarbij veroorzaken antidepressiva juist meer zelfdodingen en extreem gewelddadig gedrag.
Argos op Radio 1 over antidepressiva

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bron: VPRO/Vara

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net