Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

‘Autist’ of slimmerik? Jongen runt verzonnen luchtvaartmaatschappij

Datum: 20 juli 2009, 09:51 ~ Bron: MSN Nieuws

stephen autismeSommige ouders kiezen ervoor om hun kind met het etiket autisme met schadelijke antipsychotica in een soort chemische dwangbuis op te sluiten. Anderen laten het kind op een natuurlijke manier tot ontwikkeling komen.

En soms blijkt zo’n kind dan eigenlijk een groot wonderkind te zijn. Neem bijvoorbeeld Stephen Wiltshire uit Londen (Engeland).

YouTube voorvertoningsafbeelding

Meer en meer kinderen worden gediagnosticeerd met autisme. Maar er is geen enkel bewijs voor een ‘ziekte’.

Er is geen antwoord op de vraag wat Autisme is. Het is in principe gewoon je hersenen op een andere manier benutten. Dit kan door een hersenbeschadiging komen, maar dat hoeft niet! En de prestaties van mensen die hun hersenen op deze ‘andere manier’ zijn gaan benutten zijn soms wonderbaarlijk.

YouTube voorvertoningsafbeelding

Binnen de psychiatrie woedt een hevige discussie over wat de ‘ziekte’ autisme nu eigenlijk is.

Voor 1990 was autisme een zeer zeldzame aandoening die gekarakteriseerd werd door specifieke en aanzienlijke ontwikkelingsproblematiek. En sindsdien veranderde alles…

De diagnosticerings criteria veranderde naar het omschrijven van een ‘autisme spectrum’, inclusief een nieuwe diagnose “Asperger syndroom”, tezamen met passieve ontwikkelings stoornissen zoals Fragile X en Rett Syndrome.

Tegenwoordig kan ASD (Autisme Spectrum Disorder) zowel mild of zeer ernstig zijn. Symptomen variëren van sociale onzekerheid en geslotenheid tot extreme agressie en ernstige beperking in de geestelijke vermogens.

Er is echter geen objectief bewijs voor een ziekte. En gezien de uitzonderlijke prestaties van sommige van deze mensen is het verkeerd om ze met psychiatrische behandeling ‘onschadelijk’ te willen maken. Het is beter om ze een kans te geven om iets te bereiken wat vrijwel geen enkel ander mens kan bereiken.

Tiener verzint luchtvaartmaatschappij

Een 17-jarige Britse jongen beweerde een eigen luchtvaartmaatschappij te hebben. Hij overtuigde verschillende luchtvaart-bobo’s.

Opleving in luchtvaart?
Z24.nl
Dat meldt The Times.In zes maanden tijd wist ‘Adam Tait’ zich in de kijker te spelen als eigenaar van een vliegmaatschappij. Hij had contact met verschillende luchtvaartconcerns en ging zelfs langs bij de vlieghaven van Jersey voor een afspraak.

Maar Tait was niet wie hij zei dat hij was. Hij heette niet Tait, had geen vliegconcern, geen eigen vloot vliegtuigen en was geen twintiger. Hij bleek een 17-jarige jongen, die volgens zijn vader autistisch is.

Bijna echt bedrijf

De jongen had verschillende websites met namen als American Global Group en Island Airways en koos aan de telefoon verschillende namen, om de indruk te wekken dat het een echte onderneming betrof.Hij zei met zijn bedrijf vluchten naar verschillende Europese bestemmingen te willen uitvoeren.

Tijdschrift ruikt onraad

Uiteindelijk was het een luchtvaarttijdschrift, Airliner Wold, dat het zaakje niet vertrouwde. Het blad vroeg ‘Tait’ voor een fotoreportage met een van ‘zijn’ vliegtuigen.

De jongen wist zelfs nog snel een vliegtuig te huren voor de fotosessie. Toen hij vervolgens de motoren van het vliegtuig wilde starten, grepen medewerkers van het tijdschrift in en waarschuwden de politie.

Fan van vliegtuigen

Volgens zijn vader had de 17-jarige geen kwaad in de zin, maar is hij gewoon vliegtuigfanaat.

Bron: MSN Nieuws

Zie ook: “My Brilliant Brain”: Elk normaal kind kan met goede opvoeding een genie worden!

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Afwijkend En Toch Zo Gewoon The Creation of Psychopharmacology Denken over geneeskunde The Ritalin Fact Book
 

Netwerk: Weg met TBS?

Het merendeel van de gezaghebbende tbs-advocaten uit Nederland raden hun cliënten af om mee te werken aan een tbs-onderzoek. De advocaten hekelen de onrechtvaardige aard van TBS, de willekeur door psychiaters en de discriminatie op basis van wetenschappelijk ondeugdelijke diagnoses.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net