Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Australische ouders geven kinderen wiet als kalmeringsmiddel in plaats van ADHD pillen

Datum: 1 oktober 2009, 17:13 ~ Bron: HLN

cannabis bladADHD medicijnen werken als cocaïne in op de hersenen en zijn daardoor bijzonder verslavend en schadelijk voor de gezondheid van het kind.

Zie:

In Australië zijn ouders de zware en vooral ook dure psychiatrische medicijnen beu en geven hun kroost steeds vaker cannabis als kalmeringsmiddel.

Afkeer tegen psychiatrische drugs

Volgens werkers van de Ted Noffs Foundation is het een trend geworden om een kind cannabis te geven in plaats van ADHD medicijnen.

“We zien steeds meer ouders die hun kinderen cannabis laten roken om ze kalm te houden of in slaap te krijgen”, zegt klinisch psycholoog Michael Kirton.

“Onze werkers merken dat deze praktijk steeds vaker toegepast wordt om het leven van de ouders makkelijker te maken”.

Hij geeft ook een sociaal-economische verklaring voor de trend. Mount Druitt en de omliggende voorsteden van Sydney hebben te kampen met werkloosheidscijfers die oplopen tot twintig procent.

“Kinderen worden er groot in families waarvan de gezinsleden al gedurende drie à vier generaties werkloos zijn en voor hen is druggebruik een doodnormale zaak geworden.”

Problematische thuissituaties

Intussen heeft de Ted Noffs Foundation een programma opgestart voor jonge verslaafden tussen 14 en 18. Maar ook jongere kinderen zoeken een vorm van begeleiding. Ze zijn vaak niet ouder dan twaalf.

“Die kinderen zijn echt verslaafd aan drugs en alcohol”, aldus Mark Ferry. “Om in die mate al verslaafd te zijn aan cannabis moet je al roken vanaf de leeftijd van acht of negen.”

De kinderen hebben ook meestal af te rekenen met extra problemen.

“Ze hebben vaak al een lijdensweg afgelegd voor ze hulp zoeken. Sommige kinderen werden ook seksueel misbruikt of komen uit gezinnen waarvan een van de ouders in de gevangenis zit.”

Toch neemt ook het aantal kinderen dat uit gegoede families komt en hulp zoekt toe. Ze krijgen allemaal een nauwgezet actieplan mee dat hen door de dag moet helpen en ze krijgen ook een opleiding met uitzicht op een baan. De eerste resultaten van het programma zijn hoopvol. Na drie maanden is er al een duidelijke daling merkbaar van het drug- en alcoholgebruik. Het programma loopt ook Randwick, Dubbo, Coffs Harbour en Canberra. (hlnsydney)

Bron: HLN

Zie ook: Britse jongeren roken wiet tegen psychische problemen

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Wat je niet verteld is... Afscheid van autisme en ADHD Afwijkend En Toch Zo Gewoon
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!