Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Australische kinderen verkopen verslavende ADHD pillen door aan klasgenootjes

Datum: 31 augustus 2009, 19:42 ~ Bron: HLN.be

Vele duizenden Australische kinderen met het etiket ADHD, onder wie veel schoolkinderen, verkopen hun medicijnen door aan anderen, als drugs. Vooral Ritalin en dexamphetamine staan gekend voor drugseffecten gelijkaardig aan die van speed en cocaïne. Voor amper één euro per pilletje verandert de waar van eigenaar.

ADHD medicijnen doorverkocht als kinder-coke

ADHD medicijnen doorverkocht als kinder-coke

Kinder-coke

Volgens kinderpsychiater Jon Jureidini wordt tot een kwart van de voorgeschreven geneesmiddelen doorverkocht als surrogaatspeed.

“Niet noodzakelijk voor het geld. Kinderen delen nu eenmaal dingen met elkaar als dat hen populairder kan maken.”

Ritalin heeft volgens een recente studie gelijke effecten op de hersenen als regelmatig cocaïne gebruik en werkt net zo verslavend, wat de exponentiële groei in vraag naar de middelen zou kunnen verklaren.

Volgens officiële cijfers is het gebruik van ADHD-medicatie in Australië in tien jaar gestegen met 241 procent van 96.000 recepten in 1994 naar 232.000 recepten in 2004.

In België is de verkoop van ADHD medicatie in de afgelopen 3 jaar verdubbeld. Zie ook NRC Handelsblad van 22 augustus 2009.

Bron: HLN.be

Zie ook: Gebruik ADHD medicijnen blijft verder stijgen, ondanks recente waarschuwingen (cijfers Stichting Farmaceutische Kengetallen)

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Afscheid van autisme en ADHD Wat je niet verteld is... Het einde van de psychotherapie
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!