Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Australische hoogleraar bepleit doping controle scholen tegen ADHD med. misbruik

Datum: 1 oktober 2009, 11:28 ~ Bron: HLN

doping controle op de basisschoolEen Australische hoogleraar en psycholoog wil studenten onderwerpen aan dopingtests. Te veel studenten nemen hersen oppeppende middelen en spelen zo vals, vindt hij. Omdat de middelen niet verboden kunnen worden doordat het gaat om medicatie die aan studenten wordt voorgeschreven voor diagnoses als ADHD, is een dopingtest de enige manier om de ‘bedriegers’ te pakken.

Sporters mogen ook geen doping

“Heel wat studenten gebruiken middelen als Ritalin, amfetamines of Modafinil, een middel waarmee ze langer kunnen wakker blijven”, aldus Vince Cakic.

“De middelen kunnen niet verboden worden. Studenten kunnen ze dus aanschaffen. Het enige wat helpt is het invoeren van echte dopingstest zoals die bij sporters gebruikt worden om valsspelers op te sporen.”

Zeker nu er steeds meer middelen op de markt komen waarmee het geheugen op een kunstmatige manier verbeterd kan worden. Het gaat in dit geval om medicatie die vooral gebruikt wordt door demente mensen, schrijft Cakic van het departement psychologie aan de universiteit van Sydney.

ADHD medicatie populair bij scholieren

Volgens hem is het gebruik van die middelen al sterk verspreid aan universiteiten in de Verenigde Staten. Daar zou al één op vier studenten de geheugen verbeterende middelen gebruiken. Vooral studenten in richtingen waar de concurrentie hard is, grijpen ernaar. De impact van medicijnen als Aricept of Reminyl -die normaal voorgeschreven worden aan Alzheimerpatiënten- op gezonde mensen is vrij beperkt maar krachtigere versies van die medicijnen zijn al in aanmaak. Heel wat studenten laten zich verleiden om middelen te kopen waardoor ze ineens ‘slimmer’ worden. In een (acamdemische) wereld waarin de concurrentie alsmaar groter wordt, kunnen de gebruikers hun voordelen halen op de niet-gebruikers. Althans, op de korte termijn. De bijwerkingen van de medicijnen zijn niet gering en kunnen zelfs fataal zijn.

Gebruik ADHD medicijnen escaleert

Een simpele urinetest zou al heel wat aan het licht kunnen brengen.

“Mijn voorstel lijkt vandaag misschien nog belachelijk maar dat kan in de toekomst snel veranderen.”

Cakic pleit net zoals in de sport ook voor controles buiten competitie. “Hoewel het gebruik van de geheugenverbeterende middelen tijdens examenperiodes het meest effectief is, is het zeker niet onzinnig om ook buiten de examenperiodes te controleren.” Hij zegt dit vooral te willen doen in het belang van de studenten zelf. “Het beste argument is dat we niet weten welke effecten die middelen hebben op gezonde mensen op lange termijn.

“Dopingcontrole op scholen wordt een doodnormale zaak”

Uit een rapport van de Britse Academie van Medische Wetenschappen blijkt dat het gebruik van verschillende psychoactiverende geneesmiddelen de komende jaren sterk zal toenemen. Ook werkers in het onderwijs in Groot-Brittannië vrezen dat steeds meer studenten naar prestatieverberterende middelen zullen grijpen. Meer nog, Britse ouders vrezen vandaag al dat als ze hun kinderen die middelen niet geven, ze achterop zullen geraken. Nog volgens het rapport zal het gebruik van geheugenverbeterende middelen binnen twintig jaar volledig ingeburgerd zijn.

“Het zal dan gewoon zijn, net als het drinken van een kopje koffie”, luidt het.

Bron: HLN

Zie ook:

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Afscheid van autisme en ADHD Uw brein als medicijn Hoezo ADHD? Denken over geneeskunde
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!