Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Moraliteit en "de betekenis van het leven"

"Wat is de betekenis van het leven?" is een vraag die velen tot wreedheden heeft gedreven, jegens zichzelf en jegens anderen.

Wanneer moraliteit wordt gereduceerd tot een empirische eigenschap van de sociale wetenschappen, welke theorie zou dan mogelijk het idee kunnen voorkomen dat moraliteit een illusie is?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

AstraZeneca zet in op nog een Seroquel (antipsychoticum) toepassing: angsten

Datum: 22 oktober 2008, 07:57 ~ Bron: FiercePharma

AstraZeneca, Seroquel AstraZeneca neemt zijn Seroquel-gebruik expansie missie verder mee Europa in met een applicatie om het atypische antipsychotische medicijn te mogen verkopen voor gegeneraliseerde angststoornis. Indien de Europese beleidsvoerders het medicijn voor dit gebruik goedkeuren, zal Seroquel het eerste antipsychotische medicijn zijn dat is goedgekeurd voor het behandelen van angsten.

Het bedrijf zegt dat het de toepassing heeft gebaseerd op vijf Fase III studies waaraan meer dan 3500 patiënten hebben deelgenomen. De gegevens die werden gepresenteerd op de American Psychiatric Association conferentie in mei dit jaar toonde “aanzienlijke symptoom verbetering” in Seroquel gebruikers tegenover patiënten die een placebo ontvingen, zegt het bedrijf.

AstraZeneca wacht nog op het besluit van de FDA om Seroquel te mogen verkopen voor het behandelen van kortdurige angsten en voor lange termijn onderhoudsbehandeling voor angsten. Het bedrijf heeft ook een applicatie voor het medicijn ingediend voor het behandelen van ernstige depressie, welke zowel in Amerika als in Europa wacht op goedkeuring.

Bron: FiercePharma (mirror)

Waarschuwing

Seroquel kan dodelijk zijn en maakt gebruikers chronisch ziek.

Atypische antipsychotica waaronder Seroquel veroorzaken een atrofie van de hersenschors en vergroting van de basale ganglia. Het medicijn blokkeert dopamine D2 receptoren in de hersenen en in een reactie daarop maken de hersenen de receptoren gevoeliger zodat patiënten wanneer ze proberen te stoppen met het medicijn een zeer ernstige chronische psychose krijgen.

Gebruikers van antipsychotica zoals Seroquel leven gemiddeld 10 tot 30 jaar korter. Het medicijn kan talloze ernstige en fatale aandoeningen veroorzaken waaronder Maligne neuroleptica syndroom, Tardieve Dyskinesie en diabetes (suikerziekte).

Zie ook: http://www.zielenknijper.nl/8787-gedupeerden-van-seroquel-starten-rechtzaak-tegen-astrazeneca.html

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Met gezond verstand Uw brein als medicijn The Antidepressant Era Denken over geneeskunde
 

Netwerk: Weg met TBS?

Het merendeel van de gezaghebbende tbs-advocaten uit Nederland raden hun cliënten af om mee te werken aan een tbs-onderzoek. De advocaten hekelen de onrechtvaardige aard van TBS, de willekeur door psychiaters en de discriminatie op basis van wetenschappelijk ondeugdelijke diagnoses.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family