Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

AstraZeneca gebruikt Disney figuren om antipsychoticum Seroquel te promoten

Datum: 17 november 2008, 08:47 ~ Bron: Pharmalot

Tijgertje, bipolair patiënt seroquel gebruiker Een creatieve manier van verkopen? Een regionale salesmanager van AstraZeneca in Amerika heeft de verkoopmedewerkers in haar regio opdracht gegeven om enkele van Winnie de Poeh’s bekende vriendjes, specifiek Tijgertje en Iejoor, te gebruiken om het antipsychoticum Seroquel te promoten bij kinderen.

In de promotie campagne is Tijgertje een Seroquel gebruikende bipolair patiënt en Iejoor – de ezel – een Seroquel gebruikende patiënt met een depressie. Tijgertje werd als pop weggegeven.

Iejoor depressie patiënt seroquel gebruiker Een AstraZeneca woordvoerder heeft aangegeven dat het “de beschuldigingen onderzoekt”. 

Wie weet wat er nog meer op de loer ligt in de 100 hectare bos?

Bron: Pharmalot

Risico’s Seroquel

Seroquel kan dodelijk zijn en maakt gebruikers chronisch ziek. Het is allerminst een veilig ‘medicijn’. Het maakt mensen in vrijwel alle gevallen zieker dan ze al zijn.

Atypische antipsychotica waaronder Seroquel veroorzaken een atrofie van de hersenschors en vergroting van de basale ganglia. Het medicijn blokkeert dopamine D2 receptoren in de hersenen en in een reactie daarop maken de hersenen de receptoren gevoeliger zodat patiënten wanneer ze proberen te stoppen met het medicijn een ernstige chronische psychose kunnen krijgen die meer dan 6 maanden kan aanhouden.

Gebruikers van antipsychotica zoals Seroquel leven gemiddeld 10 tot 30 jaar korter. Het medicijn kan talloze ernstige (en fatale) aandoeningen veroorzaken waaronder Maligne neuroleptica syndroom, Tardieve Dyskinesie, diabetes (suikerziekte) en het metabool syndroom.

Zie ook: http://www.zielenknijper.nl/8787-gedupeerden-van-seroquel-starten-rechtzaak-tegen-astrazeneca.html

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 
  • Pingback: Seroquel XR - het dodelijkste antipsychoticum - goedgekeurd voor de Europese markt()

  • Als je plat gaat liggen in je bed zakt dus je bloeddruk zo traag dat je hartritme stoornissen krijgt.Je moet je dus zo vaak verleggen dat je eigenlijk beter eerst gaat zitten dan vervolgens er iets tussenin om tot volledige stilstand te komen.Vervolgens I see dead people.

  • En enkel pompelmoes mag je niet eten?Ik ben hoogsensitief.Ik kan bijna een heel cursus blad vol schrijven met stoffen die je beter niet kunt eten.

Mogelijk interessante boeken

Slikken Morgen ben ik een leeuw Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Geneeskunde tussen Geleerdheid en Gezond Verstand
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net