Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: De psychiatrie houdt zich al 7 jaar stil

AstraZeneca gebruikt Disney figuren om antipsychoticum Seroquel te promoten

Datum: 17 november 2008, 08:47 ~ Bron: Pharmalot

Tijgertje, bipolair patiënt seroquel gebruiker Een creatieve manier van verkopen? Een regionale salesmanager van AstraZeneca in Amerika heeft de verkoopmedewerkers in haar regio opdracht gegeven om enkele van Winnie de Poeh’s bekende vriendjes, specifiek Tijgertje en Iejoor, te gebruiken om het antipsychoticum Seroquel te promoten bij kinderen.

In de promotie campagne is Tijgertje een Seroquel gebruikende bipolair patiënt en Iejoor – de ezel – een Seroquel gebruikende patiënt met een depressie. Tijgertje werd als pop weggegeven.

Iejoor depressie patiënt seroquel gebruiker Een AstraZeneca woordvoerder heeft aangegeven dat het “de beschuldigingen onderzoekt”. 

Wie weet wat er nog meer op de loer ligt in de 100 hectare bos?

Bron: Pharmalot

Risico’s Seroquel

Seroquel kan dodelijk zijn en maakt gebruikers chronisch ziek. Het is allerminst een veilig ‘medicijn’. Het maakt mensen in vrijwel alle gevallen zieker dan ze al zijn.

Atypische antipsychotica waaronder Seroquel veroorzaken een atrofie van de hersenschors en vergroting van de basale ganglia. Het medicijn blokkeert dopamine D2 receptoren in de hersenen en in een reactie daarop maken de hersenen de receptoren gevoeliger zodat patiënten wanneer ze proberen te stoppen met het medicijn een ernstige chronische psychose kunnen krijgen die meer dan 6 maanden kan aanhouden.

Gebruikers van antipsychotica zoals Seroquel leven gemiddeld 10 tot 30 jaar korter. Het medicijn kan talloze ernstige (en fatale) aandoeningen veroorzaken waaronder Maligne neuroleptica syndroom, Tardieve Dyskinesie, diabetes (suikerziekte) en het metabool syndroom.

Zie ook: http://www.zielenknijper.nl/8787-gedupeerden-van-seroquel-starten-rechtzaak-tegen-astrazeneca.html

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 
  • Pingback: Seroquel XR - het dodelijkste antipsychoticum - goedgekeurd voor de Europese markt()

  • Als je plat gaat liggen in je bed zakt dus je bloeddruk zo traag dat je hartritme stoornissen krijgt.Je moet je dus zo vaak verleggen dat je eigenlijk beter eerst gaat zitten dan vervolgens er iets tussenin om tot volledige stilstand te komen.Vervolgens I see dead people.

  • En enkel pompelmoes mag je niet eten?Ik ben hoogsensitief.Ik kan bijna een heel cursus blad vol schrijven met stoffen die je beter niet kunt eten.

Mogelijk interessante boeken

Slikken Medicijnen 2004-2005 Reasoning in Ethics and Law Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!