Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: De psychiatrie houdt zich al 7 jaar stil

AstraZeneca gaat onverstoord verder, en start wereldwijde promotie campagne Seroquel…

Datum: 29 april 2009, 12:43 ~ Bron: PR Week

Farmaceutische reus AstraZeneca is van start gegaan met een wereldwijde promotie campagne voor haar blockbuster medicijn Seroquel, een atypisch antipsychoticum. Tevens hebben ze een nieuwe salesmanager aangesteld voor het merk Seroquel in het Verenigd Koninkrijk.

Het lijkt er op dat het bedrijf de recente EO Netwerk reportage over de verzwegen dodelijke bijwerkingen van Seroquel al weer is vergeten…

De medicijnfabrikant houdt deze week een verkoop pitch voor het medicijn dat voorgeschreven wordt voor schizofrenie en bipolair stoornis. Het account is op dit moment in beheer bij Hill & Knowlton, een promotiebedrijf dat ook in Nederland actief is.

Wanneer je alleen een hamer hebt, begint alles op een spijker te lijken.

Wanneer je alleen een hamer hebt, begint alles op een spijker te lijken.

AstraZeneca heeft bevestigd dat de pitch plaats vindt maar wil geen verdere details geven.

De wereldwijde verkoop van Seroquel leverde het afgelopen jaar (2008) $4,5 miljard dollar op, waarmee het AstraZeneca’s op één na best verkochte medicijn is.

Tergelijkertijd heeft AstraZeneca Reynolds-Mackenzie Associate Director Tina Batchelor ingehuurd om haar verkoop team in het Verenigd Koninkrijk te komen versterken. Ze in het bedrijf aangesteld als merk manager voor Seroquel.

Tina Batchelor treedt toe tot het bedrijf na een jaar te hebben gewerkt bij gezondheidsindustrie media relaties winkel Reynolds-Mackenzie. Ze werd ingehuurd via Virgo Health en heeft sindsdien gewerkt voor verschillende klanten onder wie Roche en Pfizer Oncology.

Bron: PR Week

Zie ook:

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Slikken Geneeskunde tussen Geleerdheid en Gezond Verstand Collision Haal je een moederband niet meer in?
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!