Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

AstraZeneca beschuldigd van massamoord om off-label marketing van Seroquel

Datum: 20 mei 2009, 12:01 ~ Bron: The Wall Street Journal

seroquel pillenReeds in 2003 heeft de Food and Drug Administration (FDA) in Amerika een krachtige waarschuwing uitgedaan dat atypische antipsychotica een verhoogd risico geven op diabetes en beroerte en in 2005 heeft de FDA zelfs een ‘black-box’ waarschuwing uitgegeven dat antipsychotica bij oudere gebruikers de sterftekans met factor 1,6/1,7 vergroot. (zie ook de Netwerk reportage: “Chemisch vastbinden in Nederlandse verpleeghuizen“)

In 2005 schatte FDA klokkenluider Dr. David Graham dat off-label marketing van atypische antipsychotica in Amerika ongeveer 62.000 doden per jaar zou veroorzaken.

Dat is 170 doden per dag.

YouTube voorvertoningsafbeelding

En naast dit feit zijn er talloze bewijzen voor zeer ernstige en levensgevaarlijke bijwerkingen, die vaak angstvallig zijn achtergehouden door bedrijven, maar die nu steeds meer bekend raken, zoals bijvoorbeeld het risico op plotselinge hartdood, het risico op diabetes, Tardieve Dyskinesie, Neuroleptisch Maligne Syndroom (dat veel vaker voorkomt dan wordt voorgedaan) en nog veel meer ernstige bijwerkingen die al met al het leven van de gebruiker gemiddeld met 25 tot 30 jaar verkorten.

En daarbij nog het feit in acht genomen dat er behandelingen zijn die veel effectiever zijn én minder geld kosten én geen schadelijke bijwerkingen hebben zoals bijvoorbeeld Soteria van hoogleraar psychiatrie Loren Mosher, die er zelfs zijn titel “psychiater” voor heeft moeten opgeven doordat farmaceutische bedrijven en conventionele psychiaters zijn onderzoek hebben verdrukt.

En zie bijvoorbeelde de volgende recente studie die gepubliceerd is op Pubmed:

Lange termijn resultaten schizofrenie, bron: Martin Harrow and Thomas Jobe. “Factors involved in Outcome and Recovery in Schizophrenia Patients Not on Antipsychotic Medications: A 15-year Multifollow-up Study. The Journal of Nervous and Mental Disease, 195 (2007):406-414.

Let wel: in deze studie werd de conventionele antipsychotica behandeling vergeleken met geen enkele behandeling, terwijl Soteria en lange termijn psychodynamische psychotherapie bij 90 tot 95% van de patiënten effectief is.

Zie ook het boek Mad in America van medisch auteur Robert Whitaker.

~ Quote uit The Wall Street Journal ~

AstraZeneca beschuldigd om Seroquel

Eisende advocaten in een rechtszaak tegen AstraZeneca PLC hebben gepland om vandaag een persconferentie te houden om documenten vrij te geven waaruit blijkt dat hoge functionarissen van de medicijnfabrikant het promoten van het antipsychoticum Seroquel bespraken voor niet toegestane indicaties bij zowel kinderen als ouderen.

De documenten, waaronder een PR-plan, strategisch plan en ander materiaal, werden door AstraZeneca opgesteld gedurende een voorzitting in aanloop van duizenden rechtszaken tegen het bedrijf die zijn geconsolideerd in US District Court in Orlando, Florida.

Artsen hebben de vrijheid om naar eigen inzage door de FDA goedgekeurde medicijnen voor te schrijven aan patiënten, maar farmaceutische bedrijven is het niet toegestaan om voor niet goedgekeurde indicaties reclame te maken.

Bron: The Wall Street Journal

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

The Antidepressant Era Let Them Eat Prozac Slikken The Diseasing of America's Children
 

Seroquel dodelijk?

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net