Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiΓ«le publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Artsennet: “Neurobiologische hersenstoornis ADHD hangt samen met gezinsfactoren”

Datum: 23 augustus 2010, 17:59 ~ Bronnen: Stichting Farmaceutische Kengetallen, Artsennet

We kleppen lekker allemaal verder over ADHD, studies zus en studies zo naar het “drukke gedrag” dat volgens geleerden in essentie normaal kinderlijk gedrag is. Erfelijke factoren, verstoorde ouder-kind relatie, opvoeding, dieet, vergiftiging en nog veel meer oorzaken worden betrokken als oorzaak van ‘de ziekte’. Maar ondertussen lijken we de realiteit uit het oog te verliezen en wel dat ADHD volgens psychiaters een neurobiologische stoornis in de hersenen is die als zodanig met medicijnen wordt behandeld. Bijna 900.000 pakjes ADHD medicatie werden in 2009 voorgeschreven aan voornamelijk kinderen (bron: Stichting Farmaceutische Kengetallen). Medicijnen die bedoeld zijn voor een hersenstoornis.

Hoe verklaar je dat wanneer verschillende onafhankelijke factoren het kind druk blijken te kunnen maken? Hoe verklaar je dat men toch blijft spreken van een eenduidige ziekte terwijl het gaat om druk gedrag en terwijl elk bewijs voor de hersenstoornis ontbreekt?

~ Quote uit Artsennet ~

Cathelijne BuschensADHD-symptomen hangen samen met diverse omgevingsfactoren, blijkt uit onderzoek aan het UMC St Radboud. Bijvoorbeeld de relatie tussen ouder en kind en tussen kinderen onderling.

Volgens promovenda Cathelijne Buschens spelen naast de vermeende erfelijke factoren ook vroege biologische factoren en gezinsfactoren een rol bij ADHD en gedragsproblemen als agressie en deliquentie.

  • Geboortegewicht van het kind.
  • Roken door de moeder tijdens de zwangerschap.
  • Complicaties tijdens de zwangerschap en de bevalling.
  • Verstoorde relatie tussen ouder en kind
  • Negatieve interactie tussen kinderen onderling

Hersenstoornis theorie dubieus

Op basis van haar onderzoeksresultaten vindt Buschens dat de behandeling van ADHD zich niet alleen richt op het kind, maar op alle gezinsleden. De vraag is daarbij of er nog wel rechtvaardiging is om te spreken van een neurobiologische hersenziekte die behandelt dient te worden met medicijnen.

Proefschrift

Cathelijne Buschgens promoveert 9 september 2010 op haar proefschrift: ‘It runs in the family. Early biological factors and family environment in children with ADHD symptoms‘.

Bron: Artsennet

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Hoezo ADHD? Ziek van Angst Afscheid van autisme en ADHD
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek β€œHoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!