Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Artsennet: aantal voorschriften antipsychotica bij kinderen stijgt fors

Datum: 9 februari 2012, 22:10

artsennetMen zou zeggen 1 + 1 = 2, ADHD medicatie werkt als cocaïne in op de hersenen en leidt tot psychoses en wanen (dit is uitgebreid aangetoond in de recente jaren). Het aantal voorschriften van ADHD medicijnen stijgt explosief (in 2009 werden bijna 900.000 pakjes voorgeschreven, 120.000 meer dan in 2008). Het aantal voorschriften van antipsychotica tegen hallucinaties en wanen bij kinderen stijgt eveneens explosief, een stijging van 49% in 2010 (zie NRC Handelsblad).

Artsennet 21 februari 2011: Gebruik antipsychotica kinderen ‘zorgwekkend’

Steeds meer kinderen met gedragsproblemen krijgen antipsychotica voorgeschreven. ‘Zorgwekkend’, zegt Rob Heerdink van de Universiteit Utrecht in het tv-programma Uitgesproken EO.

Start reportage: 11:50

Is er een verband tussen de explosieve stijging van ADHD-voorschriften en de explosieve stijging van antipsychotica-voorschriften aan kinderen? Dat weten we niet, en dus is het niet interessant. Of wel soms? Breng dan maar even een paar miljoen euro mee voor psychiatrisch onderzoek, dan kunnen de psychiaters het gaan onderzoeken.

Zo gaat het in de praktijk, en onderwijl zijn we weer een jaar verder en weer 900.000 pakjes extra die zijn voorgeschreven aan kinderen. De ouders kun je het niet kwalijk nemen, die volgen eenvoudigweg het advies op van een erkende arts. En de psychiaters die weten zogenaamd van niets, die schrijven enkel medicijnen voor tegen een ‘echte’ hersenziekte die aangetoond zou zijn op basis van ‘empirisch bewijs’.

En dan blijkt dat een dieet 67% van de kinderen kan verlossen van de diagnose ADHD… En dan nog volhouden dat ‘sommige’ kinderen de ziekte wel echt hebben.

 

Mogelijk interessante boeken

Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Wat je niet verteld is... Afscheid van autisme en ADHD Top 100 van meest gebruikte medicijnen
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!