Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Arga Paternotte veroorzaakt verwarring bij politiek in debat over jeugd-GGZ

Datum: 30 mei 2010, 09:26 ~ Bron: PSY

ggz debatIs ADHD een ziekte of niet? De Nederlandse politiek raakt in een debat over de GGZ in de war door een fanatieke interventie van Arga Paternotte van ADHD oudervereniging Balans.

ADHD is een ziekte en vergt een “medisch specialisme”, stelt een woedende Paternotte.

Arga Paternotte blijkt echter financiële banden te hebben met de farmaceutische industrie en dus valt aan haar oprechte bedoelingen te twijfelen. Zie bijvoorbeeld het volgende stuk van Marcel Hulspas (de oprichter van Stichting Skepsis) in de Volkskrant.

http://www.volkskrant.nl/archief_gratis/article574814.ece/Die_ADHD-ouders_worden_gewoon_door_Lilly_betaald

Het idee van de politiek is om de zorg voor kinderen met problemen uit handen van psychiaters te nemen en bij gemeenten onder te brengen. En mij lijkt dat persoonlijk een zeer goed idee omdat gemeenten waarschijnlijk oprecht de beste bedoelingen hebben in plaats van het kind vol te willen proppen met lucratieve pillen voor een onmeetbare neurobiologische stoornis.

De gemeenten zullen waarschijnlijk zoeken naar manieren om het kind te helpen om zijn natuurlijke kwaliteiten (druk/energievol zijn etc.) ten gunste te leren benutten of om probleemgedrag op een adequate (lees: respectvolle) wijze te voorkomen of aan te pakken.

In Zeist heeft de overheid (op initiatief van het Ministerie van LNV) bijvoorbeeld een natuurpark speciaal voor kinderen laten realiseren, om ADHD gedrag te voorkomen.

Kinderen moeten volgens deskundigen weg achter de computer en de natuur in. Opgroeiend tussen asfalt en beton spelen kinderen te weinig buiten. Met ADHD gedrag en overgewicht tot gevolg.

Het Ministerie van LNV wil de natuur weer naar de kinderen halen. Kinderen hebben genoeg ruimte nodig om op te groeien; niet alleen thuis, maar ook buitenshuis.

http://www.rtvzeist.nl/?p=4153

In Maassluis heeft de gemeente een project opgestart om ouders opvoedcursussen te bieden om ADHD gedrag bij kinderen te voorkomen.

Zie: Maassluis op kop: Opvoedcursus moet ADHD gedrag bij kinderen helpen voorkomen

In Rotterdam gaat men al een stapje verder en wil men ouders met probleemkinderen verplichten tot opvoedcursussen:

Zie: http://www.telegraaf.nl/vrouw/actueel/3569362/__Er_moeten_verplichte_opvoedcontracten_voor_ouders_komen__.html?p=24,2

Het lijkt mij dus een goed idee om gemeenten de controle over de hulp voor kinderen met problemen in handen te geven.

Bron: PSY

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Morgen ben ik een leeuw Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Afwijkend En Toch Zo Gewoon Haal je een moederband niet meer in?
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!