Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Apotheker Jan Trooster: “ADHD medicatie is eigenlijk gewoon speed”

Datum: 1 augustus 2010, 19:23 ~ Bron: BN/DeStem

BREDA – De assistente van apotheek De Waag in Breda had al argwaan toen ze het recept in handen kreeg geduwd.

Het gevraagde peperdure groeihormoon wordt zelden verstrekt. En wie was de man die voor de balie stond eigenlijk? Hij kwam van buiten de regio en beweerde het medicijn voor een andere patiënt af te halen.

Het bedrog kwam dit keer uit. In het gesprek dat de assistent aanknoopte, viel de man door de mand. “Hij heeft het recept achtergelaten, maar we hebben nooit meer iets van hem vernomen”, zegt apotheker Chrysos Ballieux.

Later bleek dat niet alleen de Bredase apotheek was bezocht. De afgelopen drie maanden zijn bij zeker vijftien apotheken de neprecepten ingeleverd, vooral in het zuiden van het land. Acht keer werd het groeihormoon meegegeven, waarmee circa 33.000 euro is gemoeid. Vermoedelijk is het doorverkocht als doping, bijvoorbeeld aan bodybuilders of wielrenners.

De zwendel bij apothekers van deze omvang is niet eerder voorgekomen in Nederland. Apothekersorganisatie KNMP heeft al twee waarschuwingen de deur uitgedaan en een bovenregionaal rechercheteam in Brabant onderzoekt de zaak.

Speed snuiven / ADHD medicatie slikken

Speed snuiven / ADHD medicatie slikken, vergelijkbaar effect

“Hij had de juiste verzekeringspapieren en een recept van een psycholoog voor Ritalin, een medicijn voor ADHD dat eigenlijk gewoon speed is. We hebben het meegegeven, maar een week later stond hij er weer met hetzelfde recept.”

De medicijnkast van apothekers is een walhalla voor verslaafden en criminelen die een drugs- of dopinghandeltje willen opzetten. Een recept is zo nagemaakt.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) ontvangt jaarlijks tientallen meldingen over vervalste doktersrecepten. Hoe vaak de medicijnen worden meegegeven, is niet duidelijk. Deze vorm van oplichting komt incidenteel voor, stelt de brancheclub. Huisartsen en apotheken communiceren steeds vaker elektronisch. Toch meldt het KNMP-protocol dat apotheken nog steeds geregeld worden geconfronteerd met vervalste papieren doktersrecepten. Zo hield de Tilburgse politie in juni nog een 34-jarige man aan die bij een apotheek illegaal anabolen probeerde in te slaan. In Rotterdam liep twee maanden eerder een 26-jarige vrouw tegen de lamp. Zij had blanco doktersrecepten gestolen en zelf ingevuld. In november werd in Twente een 48-jarige man opgepakt toen die kalmerende pillen probeerde te krijgen.

goorse apotheekDe apotheek in het Twentse dorp Goor werd anderhalf jaar geleden geconfronteerd met de oplichterij. “Er stond een man voor de balie die beweerde uit Utrecht te komen”, vertelt apotheker Jan Trooster. “Hij had de juiste verzekeringspapieren en een recept van een psycholoog voor Ritalin, een medicijn voor ADHD dat eigenlijk gewoon speed is. We hebben het meegegeven, maar een week later stond hij er weer met hetzelfde recept.”

Het bleek te gaan om een 27-jarige man uit Hengelo die in de wijde regio Ritalin had ingeslagen met gefotoshopte recepten.

Is het papieren doktersrecept te fraudegevoelig? KNMP ziet geen reden de briefjes af te schaffen. Grootschalige vervalsingen zouden een uitzondering zijn. Ook lopen daders snel tegen de lamp.

Bron: BN/DeStem

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

ADHD-medicatie Top 100 van meest gebruikte medicijnen Psychiaters te koop? Afscheid van autisme en ADHD
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!