Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Apotheker Fernand Haesbrouck: ADHD medicatie veroorzaakt met opzet psychose

Datum: 31 januari 2014, 00:53

nbn_A10fernand_gia.MMDe Belgische apotheker Fernand Haesbrouck waarschuwt al meer 10 jaar via zijn website www.adhdfraude.net dat ADHD medicatie met opzet psychose veroorzaakt bij kinderen. Hij is begin 2013 vrijgesproken door de Orde van Apothekers van België na een anonieme aanklacht dat hij ouders en kinderen met “informatie en adviezen van bedenkelijk allooi” zou weghouden bij ADHD medicatie. Dat betekent dat zijn bewering correct moet zijn. Dat concludeert ook een journalist van Pharmaceutisch Weekblad.

Citaat van www.adhdfraude.nl

ADHD medicatie zoals Ritalin en Concerta hebben als doel kinderen psychotisch te maken door hen chronisch bloot te stellen aan hoge doses sterke psychotica.

Psychotica zijn psychotisch makende stoffen die neuronen verwoesten waardoor een controleverlies over gedrag en agressie ontstaat, maar ook een veranderd zicht op de realiteit. Vandaar het gebruik van antipsychotica.

Psychose en agressie worden behandeld met antipsychotica – het meest winstgevende medicijn van de farmaceutische industrie – die het leven volgens de officiële cijfers met gemiddeld 25 tot 30 jaar verkorten (zie prof. dr. Ivan Wolffers en dr. Detlef Petry). Het aantal antipsychotica voorschriften aan kinderen groeit hard,  in 2010 met 49%. (artsennet)

Tegen de beschadiging van het zenuwstelsel reageert het lichaam met een gevarenreflex, het bekende dopingeffect.

Bloedvaten klappen dicht , wat op termijn de oorzaak van dementie kan zijn maar ook van het plotse doodvallen.

Plotselinge hartdood, een bijwerking van ADHD medicatie die leidt tot sterfgevallen, zie voor meer info www.ritalindeath.com, een website opgericht door een ouder, en dit verhaal van een Britse jongen.

Verder ontstaat een verstoring in de aanmaak en(of)afbraak van beenderweefsel.

Uiteindelijk verweert het lichaam zich tegen de giftige stoffen door massaal antistoffen te vormen.

Wanneer sommige weefsels daartoe zeer intens en dagelijks opgejaagd worden, dan ontstaan ongecontroleerde en niet-te-stoppen celdelingen. De oorsprong van allerhande kankers.

Het vooraanstaande Cancer Prevention Coalition waarschuwt op haar website dat ADHD medicatie kanker veroorzaakt.

http://www.preventcancer.com/patients/children/ritalin.htm

Zie ook: ADHD medicatie veroorzaakt kanker

Omdat men huivert van de evidentie dat ADHD medicatie kinderen opzettelijk psychotisch maakt, verkiest de psychiatrie het werkingsmechanisme van ADHD medicatie als “onbekend” uit te roepen.

Hoe werkt het toedienen van harddrugs bij de onmeetbare ziekte ADHD?

Chemisch kent men vier grote groepen, die als drugs of als psychotica de neuronen van het zenuwstelsel verwoesten.

De stoffen zelf in de groepen, weten vanzelfsprekend niet, of ze nu als een verboden drug of als een levensreddend medicijn worden gebruikt.
Hun gebruik hangt vooral af van de perceptie die de maatschappij eraan wil geven en wie er welk geld wil aan verdienen, misdaad-geld of medisch-geld.

Deze groepen (indolen, cannabinoïden, piperidilbenzylaatesters, phenylalkylamines) zijn psychotica omdat ze dosis per dosis neuronen verwoesten.

 • Indolen: LSD, melatonine, circadianes.
 • Cannabinoiden: werken als prodrugs om met de metabolieten uit voeding nieuwe psychotica an te maken. Bemerk ook de werking van sommige zogenoemde “anti-epileptica”, in hun gebruik als mood-stabilisaters.
 • Piperidilbenzylaatesters: cocaïne, methylphenidaat (Rilatine, Concerta) trazodone, varenicline (Champix).
 • Phenylalkylamines: waarbij: Phenylmethylamine → Ketalar.
 • Phenylethylamines: → dexamfetamine, Desoxyn, Wellbutrin, Zyban, Pervitin, methamfetamine,Aderall.
 • Phenylpropylamines → Prozac, Strattera en de meeste andere SSRI’s.
 • Phenylbutylamine → Silomat (intussen verboden).

Het verwoesten komt tot stand doordat deze giftige materies over eenzelfde basisenergiepatroon beschikken als de neurotransmitters die de aanvoer van energie bezorgen in het systeem van de elektrische prikkeloverdachten.

Receptoren immers in de celwanden zijn minder selectief dan de vesikels in de cel zelf, die de natuurlijke energiecomponenten gescheiden houden van de fysiologische vloeistof in de cel.

Vandaar dat vreemde energiepatronen, eens terechtgekomen in de cel, geen plaats terugvinden in een beschermende vesikel, waardoor het magnetisch veld van die energiecomponent de fysiologie van de cel gaat kapotmaken en daarmee de cel verwoest.

Daardoor verandert de werking van het zenuwstelsel: controleverlies over gedrag (psychotisch gedrag), zelfmoord, veranderde perceptie op de realiteit (antidepressief, maar ook nieuwe depressies), tics, hallucinaties, stemmen horen, wanen,agressie.

Zie prof. dr. Ivan Wolffers: Hallucinaties bij ADHD medicijnen niet ongebruikelijk

Het ontstane psychotisch gedrag door het controleverlies, corrigeert men medisch met de gekende antipsychotica (neuroleptica). Een middel dat het leven met 25 tot 30 jaar verkort en waarvan de modernste middelen tot 41% dodelijker zijn dan de oude middelen van 30 jaar geleden.

Omdat het zenuwstelsel het gevaar aanvoelt reageert het met een gevarenreflex (fight or flight, of de doping-kick), en met het vormen van antilichamen om de aanvallers proberen te neutraliseren.

Op het patroon van die antilichamen kan immunochemisch getest worden met bijvoorbeeld de speekseltest.
De gevarenreflex doet de bloedvaten dichtklappen.

Vandaar dat chronisch gebruik, en het chronisch dichtklappen van de bloedvaten ervoor zorgt dat:

 1. (op het hart) een pulmonaire hypertensie ontstaat, waaraan men meestal plots doodvalt (en dus geen aangeboren hartziekte is). (Cardiologencongres Venetië 2003)
 2. (in de hersenen) de diepere hersencellen, die het geheugen onderhouden, via de al zeer fijne bloedvaatjes, die dus dichtklappen, geen zuurstof meer krijgen om te overleven, en ervoor zorgen dat zij de mysterieuze amyloidplakken gaan vormen, waarvan men nu al weet dat die Alzheimer veroorzaken.

De beslissing van de raad van beroep staat integraal op:

http://www.fernandhaesbrouck.be/pdf/BeslissingBeroepOVA181020120001.pdf

Pharmaceutisch Weekblad: Gezondheid ADHD'ers op het spel

PW: Gezondheid ADHD’ers op het spel, klik voor groot formaat

Klik hier voor de originele publicatie (PDF)

 
 • Coco Overijssel

  Jammer zeer jammer dat deze gek is vrijgesproken! Verschil van mening mag er zijn, altijd, maar dan objectief, empirisch en eerlijk. Deze meneer H heeft nieuwste vorm van dementie ” Haesbrouckerie” helaas nog niet genoeg over bekend om hem op te nemen….

 • Dirk Drongen

  Als jij ADHD medicatie neemt en daarna moet blazen op de weg voor een routinecontrole, dan wordt je positief bevonden en mag je jouw rijbewijs direct inleveren! Bewijs dat dit geen gezonde drug is en veel van onze kinderen nemen dit dagelijks! Ik denk dat meneer H niet zo gek is!

 • Franq

  Wat de cannabinoiden betreft heeft hij heel erg ongelijk. Er is erg veel onderzoek dat er juist op wijst dat de feedback van het cannabinoide systeem in ons zenuwstelsel voor balans zorgt en ons lichaam aanzet tot een krachtige zelfgenezing, mits de juiste bouwstenen aanwezig zijn. Goede voeding met een overdaad aan nutriënten. (Dr. William Courtney et.al)

 • Coco Overijssel

  Dag Dirk,

  Stel je eens voor: ik rijd auto zonder medicatie, ik zie alles om me heen en daardoor mis ik veel van het verkeersgebeuren. Met medicatie kan ik kiezen, ik kan me afsluiten voor de koeien in de weide, voor de mooie huizen die ik zie, ik kies op dat moment heel bewust op me alleen bezig te houden met autorijden en het verkeer en haar context………

  Nog een: een slechtziende stuur je met de auto op pad maar je pakt eerst zijn of haar bril af. Je zegt vervolgens : “doe maar goed je best dan kom je er wel!”

  Medicatie is finetuning, Heer H is naar mijn mening veel te kort door de bocht, ongefundeerd bovendien raken mensen in de war van zijn onzin en gaan vervolgens in plaats van “iets uit te proberen en uit te zoeken hoe de finetuning bij henzelf werkt, niets doen met vaak ellendige toestanden die niet opwegen tegen het ( zogenaamd schadelijk gebruik ) van medicatie.

  Leven mag voor ieder mens leefbaar zijn, als daar medicatie voor nodig is , so what!!

  Vaak zijn dit reacties van verkeerd ingestelde mensen of mensen die nog nooit ervaren hebben hoe het is om je eindelijk te kunnen concentreren.”

  Over misschien 100 jaar of eerder komt men misschien wel tot de zeer pijnlijke conclusie met de stelling: “we hebben het niet geweten, we hebben AD(H)D ers veroordeeld en uitgeroeid, ons treft geen blaam…….”
  Do I need to say more?

 • Arjan

  Het beter kunnen concentreren is een korte termijn illusie. Op de lange termijn verergert ADHD medicatie de problemen. Zie bijvoorbeeld een 20-jarig onderzoek in Australië dat aantoonde dat kinderen die ADHD medicatie slikken 10x slechter presteren dan kinderen met de diagnose ADHD waarvan de ouders medicijnen weigeren.

  http://www.zielenknijper.nl/adhd-medicatie-leidt-tot-slechtere-prestaties-op-school-20-jarig-raine-onderzoek.html

  ADHD medicatie remt de groei van de hersenen en doet de concentratieproblemen na 2-3 jaar gebruik accumuleren (steeds erger worden).

  http://www.webmd.com/add-adhd/childhood-adhd/news/20070720/adhd-drug-does-stunt-growth

  http://www.medischdossier.org/archief/jaargang_11/nummer_7/artikel_526/

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/7090011.stm

  Op de lange termijn richt ADHD medicatie dus schade aan m.b.t. de rijveiligheid.

 • Jacob Moerman

  Dat is raar!!! Ik slik elke dag adhd medicatie en heb dikwijls moeten blazen. Maar heb nog steeds en al 22 jaar mijn rijbewijs en heb hem nog niet 1 keer hoeven inleveren. Of is dat een gerechtelijke dwaling van het justitie?

 • Jacob Moerman

  Dus jij beweert nu dat ik niet meer veilig rij? Vaag als je bedenkt dat ik al 20 jaar schade vrij rond rijd. En nee dat is niet alleen te danken aan de medeweggebruikers om mij heen hoor, ook door mijn eigen oplettendheid.

 • Christine

  Dag Coco! Al eens die medicatie genomen? Het kan en het heeft wel degelijk gevaarlijke nevenverschijnselen… ik zou er zo licht niet over gaan… ze lokken ook agressie op en ze kunnen een vertekend beeld van de werkelijkheid veroorzaken…dat is net wat ze zouden moeten bijschaven toch??? Het is gemakkelijk geoordeeld, we moeten af van de pillen met z’n allen, maar zolang het onderwijs, het onderzoek enz allemaal gefinancierd worden door de big Pharma… vergeet, commerce, geld is belangrijk, en als er dan eens iemand aan de bel trekt…. veroordelen maar…. jammer!!

 • Vincent

  Dirk Jongen dat is niet waar en is gewoon een mythe er worden
  wel meer dingen doorvertelt die niet op waarheid berusten bij een
  blaastest word alleen gekeken naar alcohol niet naar andere stoffen
  met ritalin op blaas je niet positief en mag je gewoon verder rijden.
  Mensen die positief hebben ge blaast hebben simpelweg OOK alcohol
  erbij genuttigd dat kan niet anders!
  Plus zonder medicijn kan een iemand met ADHD zo onoplettend druk
  en chaotisch zijn dat ruzie of een zware/dodelijke aanrijding het gevolg
  kan zijn mensen moeten ook eens de keerzijde in zien ipv brullen
  dat medicijnen slecht zijn.Ruzie,stress,24/7 chaos in je kop nergens
  op kunnen concentreren je diploma’s niet kunnen halen etc en ruzie
  en stress zijn NOG veel en veel slechter dan gewoon zon tabletje
  mensen zien alles erg zwart wit er is zoveel slecht voor een mens roken drinken stress ongezonde voeding dat het bezopen is dat
  men zo eenzijdig tegen medicijnen aankijkt tuurlijk hebben ze bijwerkingen en is het beter als je zonder KUNT maar zonder is niet
  per definitie beter voor iedereen!

 • cortex

  Hoi Coco
  Ik heb lakmoesstrips waarmee je kunt vaststellen welke drugs iemand heeft gebruikt. Het zijn dezelde middelen die ook door politie kunnen worden gebruikt om onder meer cocaine en amfetamine gebruik vast te stellen.
  Jij bent niet goed ingelicht.

Mogelijk interessante boeken

Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! ADHD-medicatie Top 100 van meest gebruikte medicijnen Medicijnen 2004-2005
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!