Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Antipsychotica kunnen ook bij jonge mensen een beroerte veroorzaken

Datum: 3 september 2008, 09:02

Alle soorten antipsychotica, zowel de oude als de nieuwste varianten, zorgen voor een verhoogd risico op een beroerte bij gebruikers van alle leeftijden en bij dementerende ouderen is het risico zelfs 2 keer zo groot. Dat toont een studie die is gepubliceerd in de British Medical Journal.

Atypische antipsychotica

Atypische antipsychotica

Eerder onderzoek heeft reeds aangetoond dat tweede generatie (atypische) antipsychotische medicijnen het risico op een beroerte vergrootte maar het is nog niet aangetoond of de eerste generatie (typische) antipsychotica eveneens een beroerte kunnen veroorzaken en of het risico groter is voor mensen met een dementie.

De verontrusting dat atypische antipsychotica zoals het veelgebruikte Risperdal, Zyprexa en Seroquel een beroerte kunnen veroorzaaken ontstond in 2002, en vooral voor mensen met dementie. In 2004 heeft de Committee on Safety of Medicines in het Verenigd Koninkrijk aanbevolen om de medicijnen niet aan dementerende mensen voor te schrijven, ondanks het gebrek aan voldoende bewijs.

Een team van onderzoekers van de London School of Hygiene and Tropical Medicine bestudeerden gegevens van de General Practice Research Database (GPRD) welke de clinische informatie van meer dan 6 miljoen patiënten uit 400 huisartspraktijken in het Verenigd Koninkrijk bevat.

Ze bestudeerden het effect van blootstelling aan antipsychotische medicatie op de incidentie van een beroerte in 6790 patiënten die een beroerte hadden gekregen en ten minste een keer antipsychotica waren voorgeschreven tussen januari 1988 en het einde van 2002.

De auteurs van de studie ontdekten dat gedurende de periode dat patiënten antipsychotica gebruikten ze 1.7 keer vaker een beroerte kregen terwijl mensen die een dementie hadden 3.5 keer sneller een beroerte kregen wanneer ze antipsychotica gebruikten.

De kans op een beroerte was groter voor mensen die de nieuwe atypische antipsychotica zoals Risperdal, Zyprexa en Seroquel gebruikten in vergelijking met de oude typische antipsychotica.

De study onderzocht niet het specifieke mechanisme waarmee antipsychotica een beroerte veroorzaken of waarom atypsiche antipsychotica vaker een beroerte veroorzaken.

Eerder was het risico van typische antipsychotica geheel niet bekend, zeggen de onderzoekers, maar “we hebben vastgesteld dat alle soorten antipsychotica zorgen voor een verhoogde kans op een beroerte, ook al is het risico groter bij de nieuwe atypische antipsychotica.”

Ze concluderen:

We bevestigen hiermee opnieuw dat de risico’s van antipsychotica gebruik bij dementerende mensen de potentiële baten ver overtreffen, en dat het gebruik van antipsychotica in deze groep mensen waar mogelijk voorkomen moet worden.

Bron: ScienceDaily

 

Mogelijk interessante boeken

Top 100 van meest gebruikte medicijnen Afscheid van autisme en ADHD Het einde van de psychotherapie De duisternis voorbij
 

Seroquel dodelijk?

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net