Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Moraliteit en "de betekenis van het leven"

"Wat is de betekenis van het leven?" is een vraag die velen tot wreedheden heeft gedreven, jegens zichzelf en jegens anderen.

Wanneer moraliteit wordt gereduceerd tot een empirische eigenschap van de sociale wetenschappen, welke theorie zou dan mogelijk het idee kunnen voorkomen dat moraliteit een illusie is?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Antidepressivum Seroxat is schadelijk voor sperma

Datum: 27 september 2008, 18:24

Spermacellen, vruchtbaarheid mannen Seroxat, een geneesmiddel tegen depressie, schaadt het sperma en vergroot het risico op het krijgen van kinderen met een aangeboren afwijking. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Na gebruik van het medicijn was het aantal zaadcellen met gebroken DNA na vier weken ruim verdubbeld.

Onderzoek

Wetenschappers van het Cornell Medical Center in New York bekeken de spermakwaliteit van 35 gezonde, niet-depressieve mannen. Een maand lang dienden ze het middel te slikken. Aan de hoeveelheid zaadcellen veranderde niets, wel aan het percentage spermacellen met DNA-breuken. Deze was gestegen van 13,8 procent naar 30,3 procent. Dergelijke DNA-schade zorgt voor een verminderde vruchtbaarheid en minder kans op een gezonde baby.

Antidepressiva

Volgens verschillende wetenschappers en artsen is antidepressiva een fopspeen, en werkt het niet beter dan een actieve placebo.

Bij onderzoek over antidepressiva werden vaak positieve effecten gerapporteerd bij gebruik van gewone placebo’s. Bij gebruik van actieve placebo’s bleef van het effect weinig of niets over (zie bijvoorbeeld Greenberg & Fisher, 1997; Shapiro & Shapiro, 1997; Kirsch & Sapirstein, 1999; Kirsch et al., 2002; Van der Steen, Ho & Karmelk, 2003, hoofdstuk 4). Dit alleen al maakt het gebruik van de middelen dubieus; psychotherapie is vaak een betere optie.

Prof. Dr. Wim J. van der Steen

Ondanks dat mensen met een ernstige depressie in wetenschappelijke onderzoeken in vergelijking met antidepressiva even goed kunnen herstellen met een foppil, blijven psychiaters en huisartsen op grote schaal antidepressiva voorschrijven. In Nederland slikken inmiddels bijna 1 miljoen mensen iedere dag antidepressiva die allerminst onschadelijk zijn, en het aantal gebruikers stijgt ieder jaar. Buiten het risico op een verminderde vruchtbaarheid of zieke kinderen, hebben antidepressiva een negatief effect op de cognitieve vaardigheden welke volgens wetenschappers een impact kan hebben op prestaties in het sociale leven, academische leven en werk omgeving evenals de deelname in het verkeer. Mensen die antidepressiva gebruiken kunnen minder snel reageren op omgevingsfactoren en raken emotioneel afgevlakt.

De medicijnen zijn dus allerminst onschadelijk, maar wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat ze niet nodig zijn en dat vrijwel alle depressieve mensen even goed kunnen herstellen met een foppil.

Waarom maken ze de medicijnen dan toch zo schadelijk voor de gezondheid? Het is voor ons een raadsel.

http://video.google.com/videoplay?docid=3897031809283888919
 

Mogelijk interessante boeken

Nieuwe wegen voor de geneeskunde De depressie-epidemie Medicijnen 2004-2005 Medicijnen 2008-2009
 

Bijwerkingen antidepressiva verzwegen

Meer dan 1 miljoen Nederlanders slikken antidepressiva. Er is sprake van een depressie epidemie. De middelen blijken verslavend en hebben nare bijwerkingen.
Een fopspeen (actieve placebo) werkt 100% zo effectief. En er is helemaal geen bewijs voor een ziekte in de hersenen.
Daarbij veroorzaken antidepressiva juist meer zelfdodingen en extreem gewelddadig gedrag.
Argos op Radio 1 over antidepressiva

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bron: VPRO/Vara

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family