Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Moraliteit en "de betekenis van het leven"

"Wat is de betekenis van het leven?" is een vraag die velen tot wreedheden heeft gedreven, jegens zichzelf en jegens anderen.

Wanneer moraliteit wordt gereduceerd tot een empirische eigenschap van de sociale wetenschappen, welke theorie zou dan mogelijk het idee kunnen voorkomen dat moraliteit een illusie is?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Antidepressivum Seroxat is schadelijk voor sperma

Datum: 27 september 2008, 18:24

Spermacellen, vruchtbaarheid mannen Seroxat, een geneesmiddel tegen depressie, schaadt het sperma en vergroot het risico op het krijgen van kinderen met een aangeboren afwijking. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Na gebruik van het medicijn was het aantal zaadcellen met gebroken DNA na vier weken ruim verdubbeld.

Onderzoek

Wetenschappers van het Cornell Medical Center in New York bekeken de spermakwaliteit van 35 gezonde, niet-depressieve mannen. Een maand lang dienden ze het middel te slikken. Aan de hoeveelheid zaadcellen veranderde niets, wel aan het percentage spermacellen met DNA-breuken. Deze was gestegen van 13,8 procent naar 30,3 procent. Dergelijke DNA-schade zorgt voor een verminderde vruchtbaarheid en minder kans op een gezonde baby.

Antidepressiva

Volgens verschillende wetenschappers en artsen is antidepressiva een fopspeen, en werkt het niet beter dan een actieve placebo.

Bij onderzoek over antidepressiva werden vaak positieve effecten gerapporteerd bij gebruik van gewone placebo’s. Bij gebruik van actieve placebo’s bleef van het effect weinig of niets over (zie bijvoorbeeld Greenberg & Fisher, 1997; Shapiro & Shapiro, 1997; Kirsch & Sapirstein, 1999; Kirsch et al., 2002; Van der Steen, Ho & Karmelk, 2003, hoofdstuk 4). Dit alleen al maakt het gebruik van de middelen dubieus; psychotherapie is vaak een betere optie.

Prof. Dr. Wim J. van der Steen

Ondanks dat mensen met een ernstige depressie in wetenschappelijke onderzoeken in vergelijking met antidepressiva even goed kunnen herstellen met een foppil, blijven psychiaters en huisartsen op grote schaal antidepressiva voorschrijven. In Nederland slikken inmiddels bijna 1 miljoen mensen iedere dag antidepressiva die allerminst onschadelijk zijn, en het aantal gebruikers stijgt ieder jaar. Buiten het risico op een verminderde vruchtbaarheid of zieke kinderen, hebben antidepressiva een negatief effect op de cognitieve vaardigheden welke volgens wetenschappers een impact kan hebben op prestaties in het sociale leven, academische leven en werk omgeving evenals de deelname in het verkeer. Mensen die antidepressiva gebruiken kunnen minder snel reageren op omgevingsfactoren en raken emotioneel afgevlakt.

De medicijnen zijn dus allerminst onschadelijk, maar wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat ze niet nodig zijn en dat vrijwel alle depressieve mensen even goed kunnen herstellen met een foppil.

Waarom maken ze de medicijnen dan toch zo schadelijk voor de gezondheid? Het is voor ons een raadsel.

http://video.google.com/videoplay?docid=3897031809283888919
 

Mogelijk interessante boeken

Nieuwe wegen voor de geneeskunde De depressie-epidemie Medicijnen 2004-2005 Medicijnen 2008-2009
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!