Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Antidepressivum Seroxat is schadelijk voor sperma

Datum: 27 september 2008, 18:24

Spermacellen, vruchtbaarheid mannen Seroxat, een geneesmiddel tegen depressie, schaadt het sperma en vergroot het risico op het krijgen van kinderen met een aangeboren afwijking. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Na gebruik van het medicijn was het aantal zaadcellen met gebroken DNA na vier weken ruim verdubbeld.

Onderzoek

Wetenschappers van het Cornell Medical Center in New York bekeken de spermakwaliteit van 35 gezonde, niet-depressieve mannen. Een maand lang dienden ze het middel te slikken. Aan de hoeveelheid zaadcellen veranderde niets, wel aan het percentage spermacellen met DNA-breuken. Deze was gestegen van 13,8 procent naar 30,3 procent. Dergelijke DNA-schade zorgt voor een verminderde vruchtbaarheid en minder kans op een gezonde baby.

Antidepressiva

Volgens verschillende wetenschappers en artsen is antidepressiva een fopspeen, en werkt het niet beter dan een actieve placebo.

Bij onderzoek over antidepressiva werden vaak positieve effecten gerapporteerd bij gebruik van gewone placebo’s. Bij gebruik van actieve placebo’s bleef van het effect weinig of niets over (zie bijvoorbeeld Greenberg & Fisher, 1997; Shapiro & Shapiro, 1997; Kirsch & Sapirstein, 1999; Kirsch et al., 2002; Van der Steen, Ho & Karmelk, 2003, hoofdstuk 4). Dit alleen al maakt het gebruik van de middelen dubieus; psychotherapie is vaak een betere optie.

Prof. Dr. Wim J. van der Steen

Ondanks dat mensen met een ernstige depressie in wetenschappelijke onderzoeken in vergelijking met antidepressiva even goed kunnen herstellen met een foppil, blijven psychiaters en huisartsen op grote schaal antidepressiva voorschrijven. In Nederland slikken inmiddels bijna 1 miljoen mensen iedere dag antidepressiva die allerminst onschadelijk zijn, en het aantal gebruikers stijgt ieder jaar. Buiten het risico op een verminderde vruchtbaarheid of zieke kinderen, hebben antidepressiva een negatief effect op de cognitieve vaardigheden welke volgens wetenschappers een impact kan hebben op prestaties in het sociale leven, academische leven en werk omgeving evenals de deelname in het verkeer. Mensen die antidepressiva gebruiken kunnen minder snel reageren op omgevingsfactoren en raken emotioneel afgevlakt.

De medicijnen zijn dus allerminst onschadelijk, maar wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat ze niet nodig zijn en dat vrijwel alle depressieve mensen even goed kunnen herstellen met een foppil.

Waarom maken ze de medicijnen dan toch zo schadelijk voor de gezondheid? Het is voor ons een raadsel.

http://video.google.com/videoplay?docid=3897031809283888919
 

Mogelijk interessante boeken

Nieuwe wegen voor de geneeskunde De depressie-epidemie Medicijnen 2004-2005 Medicijnen 2008-2009
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net