Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: De psychiatrie houdt zich al 7 jaar stil

Antidepressiva verzwakt de botten bij ouderen en vergroot de kans op ernstige breuken

Datum: 25 mei 2009, 08:21 ~ Bron: Gezondheidsnet.nl

Botbreuk door antidepressivaRecent berichtte we reeds over een studie die aantoonde dat antidepressiva genetische veranderingen veroorzaakt bij kinderen waardoor de botgroei geremd wordt wat als gevolg heeft dat jonge gebruikers zwakkere botten krijgen op latere leeftijd, en een tweede studie waarin werd aangetoond dat antidepressiva de botmassa bij oudere gebruikers met wel 50% deed afnemen (zie onderaan deze pagina).

Een recent onderzoek door Canadese onderzoekers die de gezondheid van 5000 50-plussers vijf jaar heeft gevolgd toonde aan dat populaire antidepressiva zoals Prozac (en dus ook het medicijn tegen ADHD Strattera!) de kans op botbreuken bij oudere gebruikers vergroot.

De problemen ontstaan bij het gebruik van zogenaamde serotineheropnameremmers (SSRI’s). Deze stoffen die in verschillende antidepressiva aanwezig zijn, verhogen de concentratie serotine in het bloed. Deze stof heeft invloed op iemands stemming en gemoed.

Omdat botbreuken vaak niet meer goed herstellen bij ouderen, kan de ontdekking ervoor zorgen dat artsen van depressieve ouderen moeilijke beslissingen moeten nemen. Het voorschrijven van antidepressiva kan namelijk meer kwaad dan goed doen, waarschuwen de Canadese wetenschappers. Ze raden artsen aan om eerst aan te dringen op psychologische hulp, en depressieremmers pas als laatste redmiddel voor te schrijven.

Bron: Gezondheidsnet.nl

In het Verenigd Koninkrijk zal antidepressiva worden verboden, omdat het een geld verslindende en verslavende fopspeen is die voor talloze lichamelijke problemen ([1],[2]..) zorgt bij langdurig gebruik, terwijl gebleken is dat Cognitieve Gedrags Therapie vele malen effectiever is.

Zie: Verenigd Koninkrijk: “Vergeet pillen, psychotherapie is de toekomst!”

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Top 100 van meest gebruikte medicijnen Psychiaters te koop? Uw brein als medicijn Uw brein als medicijn
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!