Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: De psychiatrie houdt zich al 7 jaar stil

Antidepressiva verzwakt de botten bij ouderen en vergroot de kans op ernstige breuken

Datum: 25 mei 2009, 08:21 ~ Bron: Gezondheidsnet.nl

Botbreuk door antidepressivaRecent berichtte we reeds over een studie die aantoonde dat antidepressiva genetische veranderingen veroorzaakt bij kinderen waardoor de botgroei geremd wordt wat als gevolg heeft dat jonge gebruikers zwakkere botten krijgen op latere leeftijd, en een tweede studie waarin werd aangetoond dat antidepressiva de botmassa bij oudere gebruikers met wel 50% deed afnemen (zie onderaan deze pagina).

Een recent onderzoek door Canadese onderzoekers die de gezondheid van 5000 50-plussers vijf jaar heeft gevolgd toonde aan dat populaire antidepressiva zoals Prozac (en dus ook het medicijn tegen ADHD Strattera!) de kans op botbreuken bij oudere gebruikers vergroot.

De problemen ontstaan bij het gebruik van zogenaamde serotineheropnameremmers (SSRI’s). Deze stoffen die in verschillende antidepressiva aanwezig zijn, verhogen de concentratie serotine in het bloed. Deze stof heeft invloed op iemands stemming en gemoed.

Omdat botbreuken vaak niet meer goed herstellen bij ouderen, kan de ontdekking ervoor zorgen dat artsen van depressieve ouderen moeilijke beslissingen moeten nemen. Het voorschrijven van antidepressiva kan namelijk meer kwaad dan goed doen, waarschuwen de Canadese wetenschappers. Ze raden artsen aan om eerst aan te dringen op psychologische hulp, en depressieremmers pas als laatste redmiddel voor te schrijven.

Bron: Gezondheidsnet.nl

In het Verenigd Koninkrijk zal antidepressiva worden verboden, omdat het een geld verslindende en verslavende fopspeen is die voor talloze lichamelijke problemen ([1],[2]..) zorgt bij langdurig gebruik, terwijl gebleken is dat Cognitieve Gedrags Therapie vele malen effectiever is.

Zie: Verenigd Koninkrijk: “Vergeet pillen, psychotherapie is de toekomst!”

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Top 100 van meest gebruikte medicijnen Psychiaters te koop? Uw brein als medicijn Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!