Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: De psychiatrie houdt zich al 7 jaar stil

Antidepressiva mogelijke oorzaak voor Badhoevense moord

Datum: 26 april 2009, 06:33 ~ Bron: Het Parool

HAARLEM – Advocaat Van Oosten van de 64-jarige Badhoevedorpse vrouw die vorig jaar haar echtgenoot en dochter om het leven bracht, wil dat haar huisarts wordt gehoord over de mogelijk te hoge dosis antidepressiva die ze gebruikte. Dat bepleitte de raadsman voor de rechtbank in Haarlem. De 64-jarige vrouw doodde in september haar 61-jarige man en 22-jarige dochter thuis met een bijl. Daarna probeerde ze zelfmoord te plegen door in haar auto tegen een boom te rijden.

Volgens Van Oosten meldde de vrouw zich enkele weken eerder met depressieve klachten bij de vervangend huisarts. Die schreef antidepressiva (seroxat) voor, maar die haalde de vrouw volgens de raadsman niet af bij de apotheek.

Kort voor de fatale dag wendde ze zich tot haar eigen huisarts, die een dubbele dosis van het eerdere recept zou hebben voorgeschreven. Mogelijk in de veronderstelling dat ze al met de lichtere dosis pillen was begonnen. Een mogelijke bijwerking is dat de depressieve klachten in het begin verergeren, wat volgens de advocaat een verklaring kan zijn voor haar daad.

Veel gebruikers klagen over vreemde nachtmerries waarin ze hun familie of vrienden afslachten, en volgens een recente publicatie in Trouw is er veel wetenschappelijk bewijs dat er op duidt dat antidepressiva mensen kunnen aanzetten tot extreem geweld en moord.

Een deskundige moet een oordeel geven over de antidepressiva. De Badhoevedorpse verscheen gisteren niet op de zitting. Volgens Van Oosten is haar depressie voorbij. Ze werkt goed mee en wil weten of er een verklaring voor haar gedrag is, aldus de raadsman. (HET PAROOL)

Bron: Het Parool

Zie ook:

Op www.SSRIstories.com staan inmiddels ongeveer 2800 ’zaken’, vaak familiedrama’s en gevallen van geweld of moorden, waarbij antidepressiva (mogelijk) een rol hebben gespeeld.

„Een probleem is dat SSRI-gebruikers soms zelf niet in de gaten hebben dat hun gewelddadig gedrag samenhangt met hun medicijngebruik. Vaak ook zeggen artsen, ten onrechte, dat dit gedrag met de onderliggende ziekte samenhangt.”

Hoogleraar Corine de Ruiter, forensisch psychologe

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Psychiaters te koop? Top 100 van meest gebruikte medicijnen De depressie-epidemie
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!