Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Antidepressiva mogelijke oorzaak voor Badhoevense moord

Datum: 26 april 2009, 06:33 ~ Bron: Het Parool

HAARLEM – Advocaat Van Oosten van de 64-jarige Badhoevedorpse vrouw die vorig jaar haar echtgenoot en dochter om het leven bracht, wil dat haar huisarts wordt gehoord over de mogelijk te hoge dosis antidepressiva die ze gebruikte. Dat bepleitte de raadsman voor de rechtbank in Haarlem. De 64-jarige vrouw doodde in september haar 61-jarige man en 22-jarige dochter thuis met een bijl. Daarna probeerde ze zelfmoord te plegen door in haar auto tegen een boom te rijden.

Volgens Van Oosten meldde de vrouw zich enkele weken eerder met depressieve klachten bij de vervangend huisarts. Die schreef antidepressiva (seroxat) voor, maar die haalde de vrouw volgens de raadsman niet af bij de apotheek.

Kort voor de fatale dag wendde ze zich tot haar eigen huisarts, die een dubbele dosis van het eerdere recept zou hebben voorgeschreven. Mogelijk in de veronderstelling dat ze al met de lichtere dosis pillen was begonnen. Een mogelijke bijwerking is dat de depressieve klachten in het begin verergeren, wat volgens de advocaat een verklaring kan zijn voor haar daad.

Veel gebruikers klagen over vreemde nachtmerries waarin ze hun familie of vrienden afslachten, en volgens een recente publicatie in Trouw is er veel wetenschappelijk bewijs dat er op duidt dat antidepressiva mensen kunnen aanzetten tot extreem geweld en moord.

Een deskundige moet een oordeel geven over de antidepressiva. De Badhoevedorpse verscheen gisteren niet op de zitting. Volgens Van Oosten is haar depressie voorbij. Ze werkt goed mee en wil weten of er een verklaring voor haar gedrag is, aldus de raadsman. (HET PAROOL)

Bron: Het Parool

Zie ook:

Op www.SSRIstories.com staan inmiddels ongeveer 2800 ’zaken’, vaak familiedrama’s en gevallen van geweld of moorden, waarbij antidepressiva (mogelijk) een rol hebben gespeeld.

„Een probleem is dat SSRI-gebruikers soms zelf niet in de gaten hebben dat hun gewelddadig gedrag samenhangt met hun medicijngebruik. Vaak ook zeggen artsen, ten onrechte, dat dit gedrag met de onderliggende ziekte samenhangt.”

Hoogleraar Corine de Ruiter, forensisch psychologe

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Psychiaters te koop? Top 100 van meest gebruikte medicijnen De depressie-epidemie
 

Toezicht op psychiaters faalt

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net