Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Antidepressiva veroorzaken onvruchtbaarheid bij mannen

Datum: 22 november 2008, 15:39 ~ Bron: The Telegraph

Stress en ongezonde voeding voorspellende factor psychische problemen kindVertaald uit het Engels

Onderzoekers uit Amerika hebben bewijs gevonden dat SSRI anti-depressiva het DNA van het sperma aantasten waardoor mannen onvruchtbaar worden.

De mogelijke schadelijke effecten van antidepressiva op het sperma kwamen bij toeval aan het licht toen twee patiënten die twee gebruikelijke antidepressiva van de klasse Serotonine Heropname Remmers (SSRI’s) gebruikten een vruchtbaarheids onderzoek lieten uitvoeren.

De artsen ontdekten toen de mannen een behandeling voor vruchtbaarheid ondergingen aan het Cornell Medical Center in New York dat de vruchtbaarheid bij de mannen zich begon te herstellen toen ze stopten met het gebruiken van antidepressiva en dat de problemen weer terug kwamen toen ze het antidepressiva gebruik hervatte.

Een van de patiënten kreeg Citalopram voorgeschreven (op de markt gebracht als Cipramil) en sertraline, verkocht als Lustral in Groot Britanië. De tweede patiënt kreeg een andere SSRI, Venlafaxine of Effexor. Het aantal spermacellen werd door beide merken antidepressiva in dezelfde mate aangetast.

Soortgelijke effecten zijn waargenomen bij andere patiënten. Een klinische studie onder 30 patiënten die het antidepressivum Sertraline voorgeschreven kregen uitgevoerd door Dr. Peter Schlegel, die het onderzoek gisteren gepresenteerd heeft aan de American Society for Reproductive Medicine zegt:

De patiënten hadden een normaal aantal spermacellen en gezonde sperma voordat ze antidepressiva gebruikten. Wanneer ze antidepressiva gingen gebruiken trad een ernstige verslechtering op van zowel het aantal spermacellen als de kwaliteit van het sperma. Sommige patiënten gebruikten af en aan antidepressiva en hadden eenzelfde resultaat. Het toont een sterke link tussen antidepressiva en onvruchtbaarheid.

Andere bijwerkingen van antidepressiva zijn impotentie en vertraagde ejaculatie. Dr. Schlegel suggereerde dat antidepressiva het sperma mogelijk behoed om in het zaad te komen.

Allan Pacey, senior lector in andrologie aan de Universiteit van Sheffield in het Verenigd Koninkrijk zegt:

Er lijkt een sterk verband te bestaan tussen antidepressiva en onvruchtbaarheid. Misschien is het een onbekende bijwerking van de medicijnen die pas nu aan het licht komt.

Veel dingen zijn in het verleden in verband gebracht met onvruchtbaarheid bij mannen. Nu denken onderzoekers van het Cornell Medical Center in New York nog een oorzaak gevonden te hebben.

Het onderzoeksteam gaf 35 mannen het antidepressivum Paroxetine voor 5 weken. Na een maand werden veranderingen in het DNA van het sperma waargenomen.

Dr. Peter Schlegel was ook in dit onderzoek de hoofdonderzoeker.

Indien je naar het normale aantal spermacellen en de vruchtbaarheid keek, dan zag je geen verandering. Maar indien je naar het DNA van het sperma keek, dan zag je drastische veranderingen bij meer dan 50% van alle mannen, normale mannen, die het medicijn gebruikten.” zegt hij.

Paroxetine wordt in Australië verkocht als Aropax. Miljoenen mensen in Australië gebruiken het medicijn ieder jaar.

Dr. Schlegel zegt dat de resultaten als een verassing kwamen.

“We hadden verwacht dat we bij een klein aantal mannen misschien een afwijking in het sperma zouden waarnemen omdat we het bij een paar patiënten hadden waargenomen” zegt hij.

We hadden niet verwacht dat we bij meer dan 50% van alle mannen die het medicijn gebruikten tijdens de studie aanzienlijke veranderingen in het sperma zouden waarnemen.

Onvruchtbaarheids problemen

Vruchtbaarheids experts zeggen dat 1 op de 6 paren in Australië vertraging ervaren bij het zwanger worden.

Peter Illingworth is de medisch directeur van IVF Australië en zegt dat er een veelvoud aan oorzaken zijn.

“Sommige oorzaken zijn duidelijke abnormaliteiten in de sperma van de man, sommige problemen zijn te vinden bij de vrouw zoals beschadiging van de eileiders of ovulatie problemen.” zegt hij.

Maar bij een toenemend aantal paren hebben we op dit moment geen idee wat het probleem is.

Dr. Illingworth zegt dat het nieuwe onderzoek reden tot zorgen baart.

“Er is nooit eerder een link aangetoond tussen antidepressiva en onvruchtbaarheid… er zijn een aanzienlijk aantal associaties met blootstelling aan andere chemicaliën, ofwel in de omgeving of in de vorm van medicijnen en het effect op de vruchtbaarheid en de gezondheid van hun kinderen.”

Maar psychiaters weigeren te erkennen dat antidepressiva de oorzaak zijn en wijzen er op antidepressiva al eerder zijn beschuldigd van het veroorzaken van gezondheidsproblemen.

Hoogleraar psychiatrie Ian Hickie is psychiater aan de Universiteit van Sydney.

“Er is een tendens waar te nemen, in het speciaal als het gaat om antidepressiva en vele andere psychotropische medicijnen, om ze voortdurend te beschuldigen van het veroorzaken van talloze problemen en op basis van mager bewijs dat ze daadwerkelijk schade veroorzaken.” zegt hij.

Dus mensen worden verontrust en brengen de medicijnen in verband met een veelvoud aan potentiële problemen.

Het goede dat de medicijnen doen in termen als het verminderen van zelfmoord, het behandelen van depressie is vaak ondergewaardeerd in verhouding met de zorgen over mogelijke, zeldzame of andere lange termijn schade.

Hoogleraar Hickie zegt dat hij zich zorgen maakt dat dit soort studies mannen zal weerhouden om hun antidepressiva te gebruiken.

“Wanneer je als patiënt deze verhalen hoort, is het erg belangrijk om met je psychiater de voor en nadelen van het stoppen te bespreken en je problemen af te wegen tegen de mogelijke schade op de lange termijn.” zegt hij.

Bron: The Telegraph (mirror)

http://video.google.com/videoplay?docid=3897031809283888919
Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Top 100 van meest gebruikte medicijnen Psychiaters te koop? Uw brein als medicijn Methods and Morals in the Life Sciences
 

Bijwerkingen antidepressiva verzwegen

Meer dan 1 miljoen Nederlanders slikken antidepressiva. Er is sprake van een depressie epidemie. De middelen blijken verslavend en hebben nare bijwerkingen.
Een fopspeen (actieve placebo) werkt 100% zo effectief. En er is helemaal geen bewijs voor een ziekte in de hersenen.
Daarbij veroorzaken antidepressiva juist meer zelfdodingen en extreem gewelddadig gedrag.
Argos op Radio 1 over antidepressiva

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bron: VPRO/Vara

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net