Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Antidepressiva beïnvloeden rijgedrag

Datum: 21 augustus 2008, 15:57

Antidepressiva gebruiken en gaan rijden is mogelijk niet zo’n veilige combinatie blijkt uit een nieuwe studie van de Universiteit van Zuid Dakota in Amerika.

Onderzoekers verdeelden mensen die antidepressiva gebruikten in groepen op basis van het aantal symptomen van depressie dat ze vertoonden. In een rijvaardigheidstest met een simulator werd vervolgens getest op besluitvorming, sturen, concentratie en zicht.

De groep mensen met ernstige depressie symptomen die wel medicijnen gebruikten scoorden aanzienlijk slechter dan de groep mensen met dezelfde depressie symptomen die geen medicijnen gebruikten.

Snelheids borden, overstekende dieren en fietsers leidde ze sneller af dan bij de controle groep het geval was. Ze konden ook minder snel reageren op stop lichten, stop tekens en verkeerssignalen dan de groep die geen medicijnen gebruikten. Echter, de groep mensen die medicijnen gebruikten maar geen depressie hadden presteerden even goed als de controle groep die eveneens geen depressie hadden en geen medicijnen gebruikten.

Onderzoekers zeggen dat ondanks het er op leek dat het humeur een grotere impact had op de cognitieve vaardigheden dan de medicijnen, antidepressiva onomstotelijk een negatieve impact hadden op de rijvaardigheden maar zeker ook op hoe mensen reageren op andere onderdelen van het leven.

“Individuen die antidepressiva gebruiken moeten zich bewust zijn van de mogelijke cognitieve effecten van de medicijnen die een impact kan hebben op hun prestaties in hun sociale leven, academische leven en werk omgeving evenals de deelname in het verkeer” schrijven de onderzoekers.

Ze wijzen er ook op dat de enorme toename in het gebruik van antidepressiva, welke in de afgelopen 10 jaar is verdrievoudigd, de resultaten van het onderzoek extra belangrijk maken.

Bron: Ivanhoe’s Medical Breaktroughs

 

Mogelijk interessante boeken

Top 100 van meest gebruikte medicijnen Slikken Psychiaters te koop? Uw brein als medicijn
 

Netwerk: Weg met TBS?

Het merendeel van de gezaghebbende tbs-advocaten uit Nederland raden hun cliënten af om mee te werken aan een tbs-onderzoek. De advocaten hekelen de onrechtvaardige aard van TBS, de willekeur door psychiaters en de discriminatie op basis van wetenschappelijk ondeugdelijke diagnoses.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net