Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

NO KIDDING: ‘Ritalin geven aan kinderen is een vorm van kindermishandeling’

Datum: 1 mei 2012, 16:23 ~ Bron: Radio 1
NO KIDDING

NO KIDDING tegen ADHD

Ouders van kinderen met het etiket ADHD zijn kwaad op NO KIDDING, het landelijk netwerk tegen kindermishandeling. No Kidding beschuldigt ouders die hun kinderen Ritalin geven, het medicijn tegen de onmeetbare hersenstoornis ADHD, van kindermishandeling.

Oudervereniging Balans reageerde woedend en ging direct in de aanval tegen NO KIDDING. De organisatie werd ervan beschuldigd banden te hebben met de Scientologie kerk en de anti-psychiatrie. De aandacht werd verlegd naar NO KIDDING ipv. het onderwerp: kindermishandeling. Er werd zelfs een tegenbeweging tegen NO KIDDING opgericht en de social media van NO KIDDING werden overspoeld met boze reacties dat o.a. leidde tot sluiting van de social media en vroegtijdige beeindiging van de campagne. De ouders meldde trots dat er al veel sponsors waren die hun bijdrage aan NO KIDDING hadden opgezegd.

De ouders hadden voor het gevoel gewonnen met haat en wraak. Oog voor het onderwerp: kinderen die mogelijk slachtoffer zijn van toediening van ADHD medicijnen was er niet. De campagne van NO KIDDING werd vroegtijdig beeindigd en NO KIDDING vroeg zelfs Zielenknijper.nl om alle links naar de campagne te verwijderen, mogelijk uit angst n.a.v. bedreigingen.

Zielenknijper.nl heeft NO KIDDING bericht niet te zwichten, natuurlijk t.b.v. het welzijn van kinderen, maar ook t.b.v. de vele geleerden die aanleiding gaven voor het idee dat toediening van ADHD medicijnen aan weerloze kinderen als kindermishandeling kan worden gezien. Als kranten hebben gekopt dat de diagnose ADHD bedrog is, waarom kies je als ouder dan voor het aantasten van de hersenen van kinderen? Maar meer nog: waarom val je NO KIDDING aan ipv. open te staan voor een oprecht en open dialoog in het belang van het welzijn van kinderen?

Radio 1: Ritalin aan kinderen geven is kindermishandeling

Eerder vandaag spraken we met Friso van der Wal, directeur van No Kidding. Yvonne Brinkerink is een van de ouders die zich verenigd hebben in de tegenbeweging ‘Are you kidding us?’ collectief en reageert op de uitspraken van No Kidding.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Kinderen rustig houden met zware hersenmedicijnen

Kinderen rustig houden met hersenmedicijnen

Bron: Radio 1

 

ADHD medicijnen kindermishandeling?

Beste Arjan,

Bedankt voor je mail.
Sinds enkele weken staat dit onderwerp op onze agenda en maken studie van de situatie.
Ja, we weten nu al dat deze situatie kindermishandeling genoemd zou kunnen worden.
Zeer bedankt dat je enkele websites hebt genoemd.

Vraag van mijn kant: heeft je mailadres zielenknijper een speciale betekenis?

Met hartelijke groeten,

Friso van der Wal, directeur No Kidding

Deze e-mail schreef de directeur van No-Kidding voor aanvang van de campagne tegen ADHD medicatie. Hij schrijft dat NoKidding waarneemt dat ADHD medicatie aan kinderen geven een vorm van kindermishandeling is.

Op de website van No Kidding was te lezen dat ze zijn overspoeld met boze reacties van ouders.

NO KIDDING en Ritalin.

Op de inhoud van onderstaande tekst over ADHD / Ritalin hebben we veel boze reacties gekregen op de Hyvespagina. En dat kunnen we ons voorstellen, vooral bij ouders die met veel zorg en inspanning een dergelijke keuze voor hun kind hebben gemaakt.

Zoals NO KIDDING staat voor de belangen van kinderen, zo staan ook deze ouders voor de belangen van hun kind. In die zin zijn onze paden gemeenschappelijk. Met dit stuk willen wij niet oordelen; wel belichten op welke schaal dit fenomeen de maatschappij is binnen geslopen en mogelijk ouders tot onbewuste keuzes, c.q. op dwaalsporen zet.

De reacties laten ons wel zien dat er blijkbaar behoefte is aan meer informatie over alternatieven. Daar zullen wij binnenkort onze website mee aanvullen. Kijk voor reacties op de tekst ook op ‘klaagt aan extra’.

De Hyves pagina van NoKidding werd overspoeld met klachten wat leidde tot sluiting van de account.

Deze hyve is niet ok. Dit gebeurt automatisch wanneer er meerdere hyvers een niet-ok melding doen. Wij kijken binnen 1-2 dagen of deze content inderdaad in strijd is met de gebruiksvoorwaarden.

http://nokidding-pwc.hyves.nl/

Oprichter Skepsis: Oudervereniging Balans is nep

Een publicatie in de Volkskrant van wetenschapsjournalist Marcel Hulspas, oprichter van Stichting Skepsis, is verhelderend. Oudervereniging Balans is volgens hem corrupt en wordt door farmaceutische bedrijven betaald om ouders te misleiden.

De “ouders” die zogenaamd woedend zijn en NO KIDDING hebben aangevallen, zijn dus voor een deel marionetten die door farmaceutische bedrijven zijn betaald om andere ouders op te hitsen.

Die ADHD-ouders worden gewoon door farmaceut Lilly betaald

http://www.volkskrant.nl/archief_gratis/article574814.ece/Die_ADHD-ouders_worden_gewoon_door_Lilly_betaald

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Wat je niet verteld is... The Ritalin Fact Book Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! ADHD-medicatie
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!