Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Amerikaanse psychiaters schrijven kinderen Cannabis voor bij ADHD

Datum: 26 januari 2010, 18:11 ~ Bron: HLN

Steeds meer Amerikaanse psychiaters schrijven kinderen medische-wiet in plaats van ADHD pillen voor omdat het een minder gevaarlijk en minder schadelijk alternatief blijkt om het kind rustig te krijgen dan gangbare medicijnen zoals Ritalin, Concerta en Strattera. Het wordt voorgeschreven voor kinderen met o.a. de diagnose ADHD en autisme.

Bron: New York Daily News (Doctors recommend medical marjiuana for minors with ADHD in California)

Kinderen roken wiet voor ADHD

Kinderen krijgen wiet voor ADHD

Gegeven dat we kinderen reeds met zware pepmiddelen zoals Ritalin en Concerta behandelen, waarvan de bijwerkingen – zoals kanker, plotselinge dood en belemmering van de lichamelijke ontwikkeling – vele malen ernstiger zijn dan die van Cannabis, zegt een zegsman van het Marihuana Beleid Project, zou het incidenteel voorschrijven van Marihuana aan kinderen niemand moeten schockeren. Wetenschap en anekdotische gebeurtenissen suggereren dat het effectief is om drukke kinderen rustig te krijgen.

~ Quote uit HLN ~

Verschillende Amerikaanse scholen met een zero tolerance beleid rond drugs, moeten lijdzaam toezien hoe kinderen met de aandachtstoornis ADHD cannabis krijgen voorgeschreven. Cannabis voor medische doeleinden is ondertussen legaal in veertien Amerikaanse staten.

Psychiatrische establishment

Niet alle psychiaters zijn blij met de trend om ADHD met cannabis te ‘behandelen’.

“Dit is een van de slechtste ideeën aller tijden”, klinkt het in verschillende psychiatrische kringen. “Het actieve ingrediënt van cannabis kan de aandacht, het geheugen en de concentratie van kinderen aantasten en laat dat nu net de symptomen van de ziekte zijn.” stellen verschillende psychiaters.

Voor de veronderstelde ‘ziekte’ ADHD ontbreekt tot op heden elk bewijs waardoor psychiaters vrij spel hebben om allerhande middelen voor te schrijven waarvan zij denken dat het de ‘onmeetbare’ ziekte geneest.

Een ander probleem is dat veel scholieren hun voorgeschreven cannabis niet zelf gebruiken, maar gewoon een handeltje in cannabis opzetten. Dit gebeurde eerder al met Ritalin dat een gelijk effect heeft als cocaïne, maar cannabis heeft een veel grotere afzetmarkt.

Een einde van de hype lijkt daarbij nog lang niet in zicht. Het hooggerechtshof van Californië, een van de veertien staten waar cannabis voor medische doeleinden legaal is, heeft vorige week beperkingen op medische marihuana weggestemd.

“Iedereen met een voorschrift mag zoveel cannabis kopen of zelf kweken als hij wil voor persoonlijke doeleinden.” (sps)

Bron: HLN

Zie ook:

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Afscheid van autisme en ADHD Psychiaters te koop? Wat je niet verteld is...
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!