Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Amerikaanse ouders zijn het vertrouwen kwijt

Datum: 20 augustus 2008, 17:43

Een vernieuwing van de richtlijnen voor voorkeurs medicijnen voor het behandelen van psychiatrische stoornissen bij kinderen is door ouders in Amerika een halt toe geroepen uit angst voor betrokkenheid van de farmaceutische industrie bij de totstandkoming ervan.

Het Kinder Medicatie Algoritme Project (CMAP) zou gaan bepalen welke psychiatrische medicijnen het meest effectief waren voor kinderen en in welke volgorde ze zouden worden uitgeprobeerd in door de staat gefundeerde psychiatrische klinieken. In april hebben hoogwaardigheidsbekleders groen licht gegeven om de vernieuwde richtlijnen in de praktijk te brengen.

Een maand later hebben ze het proces echter vertraagd nadat advocaat-generaal Greg Abbott’s kantoor er tegen in protest ging.

Men is bang dat de farmaceutische industrie betrokken is geweest bij de totstandkoming van de richtlijnen. Mede veroorzaakt doordat eenzelfde project voor medicatie voor ouderen (TMAP, Texas Medicatie Algoritme Project) achteraf een scam bleek te zijn geweest.

De farmaceutische bedrijven hebben er toenmalig mede voor gezorgd dat mensen met nieuwe type antipsychotica zouden worden gaan behandeld. Het ging hierbij om de antipsychotische medicijnen Abilify, Geodon, Risperdal, Seroquel en Zyprexa. Veel staten hebben het concept toenmalig overgenomen en zijn eveneens op die basis overgestapt op de nieuwe medicijnen.

In een studie uitgevoerd door het Nationale Instituut voor de Geestelijke Gezondheid (NIMH) in 2005 bleek echter dat de nieuwe antipsychotische medicijnen, ondanks de 10 keer hogere kosten, niet effectiever waren dan de oude varianten en evenveel ernstige bijwerkingen hadden.

Bron: Pharmalot

 

Mogelijk interessante boeken

Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Ziek van Angst Afscheid van autisme en ADHD Wie is van hout ...
 

Netwerk: Weg met TBS?

Het merendeel van de gezaghebbende tbs-advocaten uit Nederland raden hun cliënten af om mee te werken aan een tbs-onderzoek. De advocaten hekelen de onrechtvaardige aard van TBS, de willekeur door psychiaters en de discriminatie op basis van wetenschappelijk ondeugdelijke diagnoses.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net