Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Amerikaanse advocaat opent juridische aanval op de psychiatrie!

Datum: 14 februari 2010, 13:37 ~ Bron: KTUU

mr. J. GottsteinANCHORAGE, Alaska — Een advocaat uit Alaska die het eerder opnam tegen farmaceutische reus Eli Lilly (Antipsychotica Zyprexa fraude-zaak, 1,42 miljard dollar schadevergoeding) en die won heeft een nieuw doel in zijn vizier.

Mr. Jim Gottstein neemt het op tegen de psychiatrie in Alaska wegens het massaal voorschrijven van schadelijke hersenmedicijnen aan kinderen voor ‘onmeetbare’ ziekten in de hersenen.

Gottstein was de advocaat die farmaceut Eli Lilly ertoe forceerde om 1,42 miljard dollar aan schadevergoedingen te betalen voor het antipsychotische medicijn Zyprexa. Hij is tevens voorzitter van een groep genaamd Law Project for Psychiatric Rights, die de zaak heeft ingediend. De groep claimt dat het drogeren van kinderen met psychiatrische medicijnen ze voor de rest van hun leven invalide maakt.

Bezig met laden video…

Klik op het vierkantje voor volledig scherm weergave.

Een stijgend aantal kinderen worden krachtige psychiatrische hersenmedicijnen voorgeschreven, en een stijgend aantal GGZ-activisten luiden de noodklok, omdat de medicijnen ernstige bijwerkingen hebben en vaak onnodig zijn.

Zie ook: NRC Handelsblad – Medicijngebruik kinderen stijgt fors

“De medicijnen zijn eigenlijk niet meer dan een chemische lobotomie, want dat is wat antipsychotica doet in de hersenen” zegt Gottstein.

De lijst van degene die in de rechtszaak van Gottstein worden genoemd is lang: meer dan een dozijn kinderpsychiaters, gezondheidsorganisaties, ambtenaren van de staat en apotheken waaronder Walmart, Fred Meyer en Safeway.

“Achtienjarigen hebben hartaanvallen door deze medicijnen” zegt Gottstein.

Hij zegt dat hij heeft geprobeerd om de staat en psychiaters uit Alaska terughoudender te laten zijn. Hij zegt dat psychiaters krachtige medicijnen voorschrijven aan kinderen die bedoeld zijn voor volwassenen.

“Mensen die antipsychotica toegediend krijgen leven gemiddeld 25 jaar korter dan mensen die het niet gebruiken. Deze medicijnen zijn zo intens schadelijk dat ze letterlijk mensen doden.” zegt Gottstein.

“Vaak is het gemakkelijker om iemand psychiatrische medicijnen in te spuiten om ze te verdoven dan om ze daadwerkelijk te helpen om de emoties te verwerken.” zegt Candice Tucker, die lid is van Facing Foster Care in Alaska.

Tucker was in pleegzorg voor drie jaar en stelt dat haar sociaal werkers en psychiaters haar veel te zwaar hebben gedrogeerd.

“Ik herinner elke medicatie die ik heb gekregen,” zegt ze. “Abilify, Respridol, Trozidone en Benzatropine voor de bijwerkingen,” sluit ze de lijst af.

Dit zijn maar een paar van het dozijn andere psychiatrische medicijnen die ze niet meer gebruikt en waarvan ze overtuigd is ze ook nooit nodig te hebben gehad. Tucker gelooft dat een antidepressivum die haar werd voorgeschreven haar suïcidaal heeft gemaakt.

“Het maakt me woedend, want de medicijnen hebben schadelijke bijwerkingen. Ze veroorzaken gezondheidsproblemen. En meer dan de helft wordt voor geadviseerd om het niet aan kinderen voor te schrijven, terwijl psychiaters het voorschrijven aan kinderen van 4 jaar oud,” zegt ze.

Gottstein gelooft dat pleegkinderen de grootste groep kinderen is die in Alaska door psychiaters worden misbruikt. Het doel van de rechtszaak is om deze Medicaid-fraude praktijk te stoppen.

“Kinderen en jongeren in pleegzorg hebben in principe geen rechten. Ze zijn onderhevig aan de grillen van bureaucratie,” zegt Gottstein.

“Het is ons nog niet gelukt om te achterhalen hoeveel kinderen in pleegzorg psychiatrische medicijnen krijgen. Ik denk dat dat mede is omdat de staat geen weet heeft van deze cijfers. Dus het is een gelegenheid voor ze om het te onderzoeken” zegt Amanda Metivier van Facing Foster Care in Alaska.

Metivier zegt dat Facing Foster Care in Alaska ongeveer 130 leden heeft en dat 95% van hun leden aangeeft zware psychiatrische medicijnen voorgeschreven te zijn geweest terwijl ze in pleegzorg waren. Tot op heden blijven degene die genoemd worden in de rechtszaak opvallend stil, waarbij ze voorhouden dat het proces tegen hen ze behoedt om de beschuldigingen te bespreken.

“Het is een ongelooflijk groot verraad in vertrouwen die we de psychiaters ten laste hebben gelegd”, zegt Gottstein.

Een aantal van degene die genoemd worden in de rechtszaak zegt dat de medicatie veilig en verantwoord wordt voorgeschreven, en dat de geleverde zorg voldoet aan de nationale standaard.

Dr. Wandal Winn, voormalig president van de Alaska Psychiatric Association, zegt “Vanuit medisch perspectief bekeken is de rechtszaak een verdraaiing. Ons beroep is wetenschap-gebaseerd met best-practice standaarden, peer reviews en kwaliteit garantie.”

Winn noemt de rechtszaak storend en een beperkte kijk op wat psychiaters doen.

De rechtszaak vraagt $5,500 dollar compensatie voor elk voorschrift. Indien de rechtbank vindt dat psychiaters de medicijnen onnodig hebben voorgeschreven dan wordt het geclassificeerd als een valse claim en Medicaid fraude. Met in potentie duizenden in aanmerking komende voorschriften is bedrag waar het om gaat groot.

Bron: KTUU

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Wie is van hout ... Metanoia De duisternis voorbij Denken over geneeskunde
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net