Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Psychiater: ADHD’er zijn heeft geen voordelen

Datum: 20 augustus 2008, 09:18

Kinderpsychiater Hans Hellemans stelt met klem dat de ADHD stoornis hebben geen voordelen heeft.

De praktijk laat echter een andere realiteit zien.

Neem de Amerikaanse zwemmer Michael Phelps bijvoorbeeld. Winnaar van maar liefst 8 gouden plakken tijdens de Olympische Spelen in Beijing. Hij is niet alleen een zwemwonder maar ook iemand met de diagnose ADHD.

Als klein kind viel er met Phelps op school geen land te bezeilen, maar in het zwembad kwam hij tot rust en leerde hij zijn tomeloze energie te kanaliseren en te focussen op het allerbelangrijkste: winst. En dus heeft zijn adhd voor een stuk bijgedragen tot zijn sportieve topprestaties. ADHD’er zijn kan dus ook voordelen hebben, indien je het op een positieve manier benut en je je niet laat beperken door een ziektebeeld en medicijnen.

“Zeggen dat adhd voordelen heeft, vind ik toch een brug te ver.” reageert de Antwerpse kinderpsychiater Hans Hellemans. “Russel Barkley, de Amerikaanse adhd-autoriteit, heeft dat onderzocht. Zijn conclusie was ook dat er nauwelijks voordelen zijn.”

Hellemans kent ze wel, de websites waar te lezen staat dat adhd’ers vaak mensen zijn met een creatieve, open, inspirerende persoonlijkheid en dat ze vaak bijzonder succesvol zijn in het leven. Componist Ludwig van Beethoven, schilder Vincent Van Gogh, zanger Prince, ex-president Bill Clinton, acteur Jim Carrey… allen hebben ze adhd. De ADHD medicijnen ontneemt ze die creatieve geest en beperkt ze in hun zijn, klagen veel oud gebruikers.

De psychiater gelooft wel dat de stoornis in bepaalde jobs of omstandigheden positieve gevolgen kan hebben. Maar je moet de negatieve kanten van de ziekte niet onderschatten en de ziekte zeker niet verheerlijken.

Uit de stelling van Hellemans wordt het duidelijk dat psychiaters een beperkte visie hebben. Althans, wanneer het doel zou zijn om mensen beter te maken.

Door jezelf op de potentieel negatieve karaktereigenschappen te richten die behoren bij de wetenschappelijk dubieuze diagnose loop je een aanzienlijk hoger risico om geen voordeel te kunnen behalen uit je ‘bijzondere’ persoonlijkheid. Met als resultaat dat je psychiatrische behandelingen moet ondergaan die je leren dat ADHD’er zijn niet goed is, en je dure medicijnen nodig hebt.

 
  • Pingback: Journaliste: “Psychiater Sandra Kooij is een leugenaar”()

  • Björn

    Reageer…iedere gaat er op een eigen manier mee om en als je als adhd’er zo druk bent met om je heen kijken en dromen, schieten er zoveel ideeën en gedachten door je hoofd, dat je automatisch wel slimme dingen bedenkt en uitvoert waar een ander naar loopt te kijken met de gedachte van: “what the f*uck!”

    Zo geitenwollensokken figuur dat zich psychiater noemt heeft toch alles uit een boek geleerd en dus nooit zelf de realiteit meegemaakt.. Dus ik zou zeggen “vreet die pagina’s met leerstof maar op beste psychiater, want jij zal nooit kunnen begrijpen wat adhd werkelijk is..

Mogelijk interessante boeken

Hoezo ADHD? Het einde van de psychotherapie Haal je een moederband niet meer in? Afscheid van autisme en ADHD
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!