Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

ADHD Schandaal in Australië: Amerikaanse psychiater misleidt Australische overheid

Datum: 23 november 2009, 08:18 ~ Bron: News.com.au

Australische vlagControversiële richtlijnen voor de behandeling van de vermeende hersenstoornis ADHD zijn door de Australische overheid teruggetrokken na claims dat omkoperij van psychiaters er veel invloed op hebben gehad.

De overheid was genoodzaakt om opvolgende richtlijnen te stoppen en zal mogelijk zelfstandig geheel nieuwe richtlijnen moeten schrijven door dit beschamende schandaal.

Bekijk de video op News.com.au

Een donkere wolk trok over de geldigheid van de richtlijnen toen een van de psychiaters, wiens onderzoek naar antipsychotica hielp bij het vormen van de richtlijnen, werd beschuldigd van het verborgen houden van betalingen van farmaceutische bedrijven.

ritalin schandaal australieDe Amerikaanse kinderpsychiater Dr. Joseph Biederman (zie Senator Grassley pakt nog een psychiater! Senator pakt er weer een!) wordt door de Amerikaanse overheid onderzocht nadat 1,6 miljoen dollar aan verzwegen betalingen werd ontdekt.

Het Amerikaanse congress ontdekte dat Dr. Biederman er niet in slaagde om te kunnen verklaren waar het geld vandaan kwam en heeft mogelijk de federale en Harvard Universitaire wetten overtreden.

De Australische overheid heeft moeten toegeven dat de beschamende ontdekking de richtlijnen voor ADHD behandeling, waarin medicatie zoals Ritalin worden aanbevolen voor kinderen, in twijfel heeft gesteld.

Kinderwelzijns experts willen dat de richtlijnen volledig herschreven worden.

“Dit is een uitstekende kans voor de overheid om terug naar de tekentafel te gaan” zegt Dr. Brenton Prosser, educatie faculteit docent aan de Universiteit van Zuid Australië.

“Ik adviseer ouders om psychiatrische medicijnen alleen in het uiterste geval als laatste redmiddel te gebruiken. Pillen geven het kind geen vaardigheden. Psychiatrische medicijnen zijn niet goed voor de sociale vaardigheden van het kind.”

De Royal Australasian College of Physicians (RACP) is belast met het ontwerpen van de richtlijnen, na een herziening door de overheid in 2007.

“Het College was zich niet bewust van het Amerikaanse onderzoek toen de richtlijnen werden opgesteld” zegt een zegsman.

“Wanneer (het) voltooid is zal het college en de National Health Medical Research Council beslissen wat de toekomstige status van de richtlijnen is.”

Het is in de afgelopen jaren gebleken dat ten minste 7 van de 10 psychiaters die betrokken waren bij het opzetten van de richtlijnen financiële banden hadden met farmaceutische bedrijven die ADHD medicijnen produceren.

Bron: News.com.au (zie ook deze video op News.com.au)

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Hoezo ADHD? Het einde van de psychotherapie Haal je een moederband niet meer in? Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!