Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

ADHD medicijnen verhogen risico op fatale hartziekten

Datum: 25 augustus 2008, 07:07

Ritalin, verhoogd risico op fatale hartproblemen

Uit gegevens van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) blijkt dat tussen 1999 en 2004 19 kinderen zijn overleden aan een hartstilstand en 26 kinderen ernstige cardiovasculaire problemen hebben gekregen zoals hartaanvallen, hartritmestoornis en hartkloppingen door gebruik van stimulerende ADHD medicatie. De cardiologische statistieken maken veel ouders ongerust.

De American Heart Association gelooft dat kinderen en tieners die de diagnose ADHD krijgen voordat ze stimulerende medicijnen (zoals Ritalin) worden voorgeschreven eerst een zorgvuldig hart onderzoek moeten ondergaan, inclusief een elektrocardiogram (ECG).

Daarbij moeten de kinderen regelmatig gecontroleerd worden door hun arts voor bekende bijwerkingen van de medicijnen, welke kan volstaan met eenvoudige bloeddruk metingen en hartritme controles. Tussen de één derde tot twee vijfde van alle kinderen waarvan bekend is dat ze een hartconditie hebben worden ook met ADHD gediagnosticeerd en lopen daardoor een groter risico.

Ondanks dat artsen normaal gesproken een medische controle uitvoeren op een kind voordat medicijnen voorgeschreven worden, kunnen sommige hartcondities die geassocieerd zijn met plotseling hartstilstand door toedoen van de stimulerende medicijnen onontdekt blijven in een standaard controle. Veel van de hartcondities zijn op zichzelf zeer lichte condities en als er al symptomen zichtbaar zijn kunnen ze zich uitten door flauw vallen, pijn in de borst en hartkloppingen.

Bron: PsychCentral.com

 

Mogelijk interessante boeken

Medicijnen 2006-2007 Top 100 van meest gebruikte medicijnen Medicijnen 2004-2005 Hoezo ADHD?
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!