Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

ADHD medicatie leidt tot slechte prestaties op school (20 jarig Raine-onderzoek)

Datum: 2 november 2012, 19:55 ~ Bron: The Australian

adhd-lerenKinderen met de diagnose ADHD die medicijnen voorgeschreven krijgen hebben 10x zoveel kans om slecht te presteren op school als kinderen met de diagnose ADHD waarvan de ouders medicijnen weigeren, toont een Australisch onderzoek naar de lange termijn effecten van ADHD medicijnen aan.

Kinderen die ADHD medicijnen krijgen hadden een hogere bloeddruk op 14 jarige leeftijd dan kinderen die nog nooit het medicijn hadden gebruikt, een bijwerking die de kans op een hartaanval en een beroerte vergroot zelfs wanneer het kind nog niet volwassen is.

Co-auteur van de studie, Lou Landau, zei dat zijn onderzoek de eerste studie naar de lange termijn effecten van ADHD medicatie op kinderen is en dat het aantoonde dat ADHD medicijnen de schoolprestaties verslechteren.

“De medicijnen verbeteren de prestaties op school niet, zoals vaak wordt gezegd. Ze maken geen verschil in depressie, sociaal functioneren of zelfperceptie, en voor de kinderen op medicatie is het 10x zo waarschijnlijk dat hun schoolprestaties beneden het gemiddelde zijn.”, zei hij.

Het onderzoek is een doorbraak omdat de gegevens van het Raine-onderzoek zijn gebruikt, welke voor 20 jaar de vooruitgang volgt van meer dan 2800 families in Australië. Ouders van 131 kinderen die gediagnosticeerd zijn met ADHD verstrekken informatie sinds de geboorte van hun kind. De uitkomsten van het onderzoek werden gemeten toen de kinderen 14 jaar oud waren.

West Australian Mental Health minister Graham Jacobs zei dat hij voorzichtig wilde zijn omdat het om een relatief klein aantal kinderen gaat, maar …

“het trekt zeker het anekdotische bewijs in twijfel dat ik werd gepresenteerd toen ik nog een huisarts was waarmee gesteld werd dat ADHD medicatie de concentratie van kinderen verbetert zodat ze beter kunnen leren” aldus de minister.

West Australian Labor MP Martin Whitely, een langdurig actievoerder tegen ADHD medicatie, verwelkomde het onderzoek.

“De claim van de ADHD industrie dat kinderen zonder medicatie academisch falen riskeren blijkt volledige kolder te zijn.”, zei hij. “Het is niet dat ADHD medicijnen de lange termijn schoolprestaties niet verbeteren, ze trekken kinderen naar beneden. Ouders zullen woedend zijn dat ze zijn opgelicht om kinderen overheids gesubsidieerde amfetaminen te geven. Geen enkele verantwoorde ouder zou bij willens en wetens de kans op academisch falen van hun kind vergroten.”

Bron: The Australian

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Nieuwe wegen voor de geneeskunde ADHD-medicatie Top 100 van meest gebruikte medicijnen Afscheid van autisme en ADHD
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!