Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

ADHD faken

Datum: 30 augustus 2010, 13:09
Dit artikel is op verzoek geselecteerd uit het archief van hoogleraar Ivan Wolffers, en kan gedateerd zijn. Copyright © Ivan Wolffers

fake adhdOmdat ADHD geen ziekte is, maar gedrag dat voor sommige mensen onhandig is, bestaat er geen eenvoudige urine- of bloedtest om even te kijken of er echt sprake is van het Aandachtstekort en Hyperactiviteitsynsroom (ADHD). Dat gebeurt door middel van het beantwoorden van een aantal vragen.

Nu is het best wel handig als een dokter gezegd heeft dat je ADHD hebt. Je krijgt namelijk psychostimulantia zoals bijvoorbeeld methylfenidaat (Ritalin) voorgeschreven en die helpen je bij het concentreren. Daardoor doe je het beter op school of aan de universiteit. Mooi meegenomen.

Op Amerikaanse universiteiten zijn er nog meer privileges voor mensen met ADHD. Bijvoorbeeld extra tijd bij tentamens en examens, het recht op de aantekeningen van de leraar die hij gebruikt heeft bij het lesgeven en soms zelfs op de Campus een eenpersoonskamer in plaats van een tweepersoonskamer. Alle reden zou je zeggen om net te doen of je ADHD hebt.

Harde cijfers over hoe vaak dat gebeurt zijn er niet en het is ook niet zo simpel te verifiëren. Een zoektocht door de literatuur resulteert in een percentage van gefakete ADHD in de VS tussen 8 tot 35 procent van alle recepten voor stimulantia. Daaraan doen zowel de kinderen als hun ouders mee.

Onderzoekers wilden weten hoe gemakkelijk het is om ADHD te faken (Psychological Assessment september 2010). Een groep studenten zonder ADHD werd in twee groepen gedeeld en de ene helft moest eerlijk antwoord geven op de vragen die bij een ADHD test horen. De andere helft kreeg 5 minuten de tijd om wat simpele informatie over ADHD op internet op te zoeken en werd 45 dollar beloofd als ze erin zouden slagen gediagnosticeerd te worden met ADHD. Ook deden een aantal studenten mee waarvan in een eerder stadium al was vastgesteld dat ze ADHD zouden hebben.

Vrijwel niemand uit de groep van bedriegers faalde bij de test. Zo simpel is het en artsen of scholen hebben vrijwel geen mogelijkheden de oplichters te ontmaskeren.

Deze publicatie is onderdeel van het column van prof. dr. Ivan N. Wolffers, klik hier voor meer publicaties van de auteur.

 

Boeken van de auteur

Top 100 van meest gebruikte medicijnen Medicijnen 2004-2005 Medicijnen 2006-2007 Medicijnen 2008-2009
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!