Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Achmea: Sociale last psychiatrische behandeling van “paniekstoornis” bedraagt 3,5 miljard euro per jaar

Datum: 23 juni 2010, 05:54 ~ Bron: Waarzijnwemeebezig.nl

achmea“Psychiatrie doet meer kwaad dan goed”, dat is de herkenbare conclusie in talloze onderzoeken en wetenschappelijke beschouwingen van de psychiatrie en haar behandelmethoden. Mensen met angsten of depressie aanpraten dat ze een ‘onmeetbare hersenstoornis’ hebben waar ze een pil voor dienen te slikken, c.q. het psychiatrische ‘ziekte-inzicht’ aanleren, lijkt de kans op herstel te doen verminderen. En ook de hersenmedicijnen die worden voorgeschreven ontmoedigen de persoon om tot herstel te komen en blijken daarbij vaak bijwerkingen te hebben die verdacht veel lijken op de symptomen waar ze voor worden voorgeschreven.

Antidepressiva bijvoorbeeld, het medicijn dat psychiaters voorschrijven voor o.a. depressie en angst, kan akathisie veroorzaken, een gevoel van extreme innerlijke onrust en angst dat een normaliter goedaardig mens tot een wanhoopsdaad kan drijven.

Volgens een actuele campagne van zorgverzekeraar AchmeaWaarzijnwemeebezig.nl – ontvangen inmiddels 250.000 mensen in Nederland psychiatrische behandeling voor “paniekstoornis” wat de samenleving alles bij elkaar 3,5 miljard euro per jaar kost. En de kosten blijven toenemen.

Volgens verschillende insiders in de psychiatrie is het de psychiatrische behandeling die de problemen doet escaleren. Zie bijvoorbeeld psychiater dr. Jules Tielens recent in Kijken in de Ziel afl. 6:

Wat betreft depressies en angst denk ik dat we [de psychiatrie] de bevolking geen goed doen, en de cijfers zijn er ook naar. Kijk, we hebben de afgelopen 10-20 jaar een massale toename aan geld in de psychiatrie, en tegelijkertijd een toename aan psychiatrische patiënten!

Psychiaters hebben geen begrip van de menselijke geest. Het enige dat zij kunnen is een etiket plakken (e.g.: “paniekstoornis” ) en pillen voorschrijven. Sommige psychiaters pretenderen ook psychotherapie te geven, maar een gespecialiseerde en onafhankelijke psychotherapeut kan dat veel beter.

Prof. dr. J.J.L. Derksen, hoogleraar psychotherapie, zegt het volgende over de psychiatrie:

Psychodiagnostiek en psychopathologie zijn met behulp van de fameuze DSM (Diagnostic and Statistical Manual of mental disorders) verworden tot classificatie, ordening van de buitenkant zonder enige betekenis voor een diepgaande behandeling en zonder enig inzicht in de werkingsmechanismen van psychische problemen. Dezelfde wetenschappelijke ontwikkelingen hebben behandelprotocollen gefabriceerd die de behandelaar reduceren tot een technicus in plaats van een clinicus. DSM etiketten plakken en een protocol volgen is het adagium, werkt het ene protocol niet dan probeert men het andere. De complexiteit die eigen is aan psychische problemen en aan de behandeling is volledig van tafel verdwenen en krijgt ook in de opleiding tot psychiater nauwelijks een kans.

Kort samengevat: etiket plakken en pillen proppen, zo vullen psychiaters hun zakken en voorzien ze in een almaar groeiende afzetmarkt.

Maar wat is dan het alternatief? Dat is natuurlijk simpel: het begint allemaal bij de intentie. Op de eerste plaats moeten we afzien van het geloof dat de psychiatrie ons oplegt dat psychische problemen een fysiologische oorsprong hebben in de hersenen indien zij daar geen objectief bewijs voor kunnen bieden. We dienen weer na te denken over het leven en te begrijpen dat ieder mens uniek is, tezamen met zijn of haar problemen, en dat daarmee ook het potentieel van ieder mens uniek en onvoorzienbaar is. Het uitgangspunt zou moeten zijn om mensen te helpen om hun eigen unieke (onvoorzienbare) potentieel optimaal te kunnen benutten.

Het is pertinent verkeerd om menselijke problemen te beschouwen als een ‘ziekte’ die bestreden moet worden. Experts stellen dat depressie kan leiden tot grootse prestaties of kan dienen ter bescherming tegen lichamelijke complicaties door chronische stress of fysiologische factoren.

De toekomst is onbekend, maar we begrijpen allemaal dat het hoogste belang is om er morgen nog steeds te zijn. Zonder problemen overwinnen is er geen vooruitgang, je kunt helaas niet op een wolk naar het succes toe drijven en moet er iets voor doen!

Volgens wetenschappelijke studies is psychotherapie, ACT of psychoanalyse effectief om mensen tot herstel te helpen komen, en verder dan dat. In het Verenigd Koninkrijk worden inmiddels meer dan 10.000 psychotherapeuten opgeleid om het straks van psychiaters over te nemen.

Verenigd Koninkrijk: “Vergeet pillen, psychotherapie is de toekomst!”

De NICE (Britse overheid) stelt het volgende:

Indien de richtlijnen zouden worden nageleefd dan zou de situatie voor patiënten enorm verbeteren. Maar het luisteren naar patiënten en een wederzijdse vertrouwensband opbouwen kost tijd en geduld. Het lijkt veel efficiënter om het op de gebruikelijke “wij weten wat het beste voor jou is” manier te doen, met psychiatrische medicijnen. Echter, wanneer we meer tijd zouden nemen om vertrouwd te worden met mensen dan zou het hun capaciteit om tot herstel te komen en zelfstandig te worden aanzienlijk vergroten, wat op de lange termijn enorm veel geld en tijd bespaart.

Bron: The Independent

Het lijkt dus zeer duidelijk: de psychiatrie moet aan banden want het is schadelijk voor zowel de samenleving, de toekomst van de mensheid als individueel voor mensen die ermee in aanraking komen. Natuurlijk zijn er mensen die een pil verkiezen boven het praten met een therapeut evenals er mensen zijn die willen afvallen met een pil in plaats van een sportschool te bezoeken en gezond te eten. Maar zij beseffen niet dat ze worden misleid en dat er geen bewijs is voor de hersenstoornis waar de pillen voor worden voorgeschreven, en zij weten vaak ook niet dat de medicijnen verslavend zijn en ernstige bijwerkingen kunnen hebben die de problemen op termijn juist erger maken.

Buiten het individuele belang is er echter ook nog een groter gezamenlijk belang. En het wordt tijd om dat belang in democratische zin te betrekken in de ethische afweging die gemaakt wordt bij de keuze voor behandel of ‘omgangs’-methoden voor sociale, psychische en maatschappelijke problemen.

De filosofie dient weer invloed te krijgen, want immers: als het universum er door toeval zou zijn dan had het er ook toevallig niet kunnen zijn en dan was er dus helemaal niets. De menselijke geest is meer dan een product van een complex biochemisch proces in de bouwstenen. De dogmatische kern van de psychiatrie deugt niet.

De psychiatrie vervangen door oprechte alternatieven lijkt vrijwel alleen voordelen op te leveren. Evenals het vervangen van auto’s op benzine door elektrische auto’s.

Bron: Waarzijnwemeebezig.nl

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Psychiaters te koop? Met gezond verstand Afscheid van autisme en ADHD Wie is van hout ...
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net