Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-6643825
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: De psychiatrie houdt zich al 7 jaar stil

De Psychiatrische Theepot

Datum: 3 september 2009, 17:35 ~ Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Psychiatrische_theepot, BBC Radio

Psychiatrische Theepot

De Psychiatrische Theepot

Als een psychiater zou stellen dat een hersenziekte de oorzaak is van schizofrenie symptomen, dan zou niemand het tegendeel kunnen bewijzen als de psychiater er bij zou zeggen dat de hersenziekte nog niet gemeten kan worden met de huidige technologie. Als de psychiater dan zou zeggen dat, aangezien het tegendeel van zijn stelling niet bewezen kan worden, het een ontolereerbare miskenning van het menselijk verstand zou zijn om aan zijn stelling te twijfelen, dan zou iedereen hem voor gek verklaren. Maar als het bestaan van de hersenziekte erkend zou worden in psychiatrische leerboeken die psychiaters in opleiding wordt aangeleerd, dan zou afzien van geloof in het bestaan van de ziekte een teken van excentriciteit worden en zou iemand die dat doet ongeloofwaardig worden en door het gevestigde establishment worden verdrukt.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Psychiatrische_theepot

De kern van de psychiatrie wordt gevormd door een dogma en niet door valide theorie of wetenschap. Psychiaters werken met een soort bijbel, de DSM-IV. Een boek dat hevig onder vuur ligt in de wetenschap.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bron: BBC Radio

Psychiatrische ‘ziektes’ zoals schizofrenie en ADHD worden letterlijk gestemd tijdens een vergadering door vooraanstaande psychiaters. Er ligt geen objectieve wetenschap aan dergelijke diagnoses ten grondslag.

Psy: ‘Wetenschappelijk gezien slaat schizofrenie nergens op’

De Psychiatrische Theepot laat zien dat de psychiatrie een vorm van religie is en geen echte wetenschap. Het is een analogie dat bedacht is om onfalsifieerbare stellingen van de psychiatrie te ontkrachten.

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Afscheid van autisme en ADHD Psychiaters te koop? Wie is van hout ... Morgen ben ik een leeuw